Gala Forbes Woman 2023. Feminitate regală

Sub semnul “regalitate și feminitate” a fost organizată impecabil de Forbes România cea de-a douăsprezecea ediție a Galei Forbes Woman 2023 în care au fost celebrate femeile ce reprezintă modele autentice şi puternice ale societății românești din mediul de afaceri, filantropic, relații publice și cultură şi care găsesc de fiecare dată expresii unice, extraordinare, de manifestare. Catena a fost Partener Strategic al evenimentului.

“Considerăm că fiecare femeie este, prin puterea, înțelepciunea și viziunea sa, o veritabilă Regină, aspecte pe care le-am celebrat acum prin tema <feminitate regală> – a spus Raluca Michailov, Owner Forbes România, cea mai puternică “voce” în business-ul românesc care onorează și îi premieză în fiecare an pe antreprenorii excepţionali remarcaţi în mediul de business.

Anca Vlad, Președinte Fildas Catena Grup, Cea mai influentă doamnă din mediul de business românesc şi locul I în Top ”Forbes 50 Cele Mai Influente Femei din România”

Forbes Woman este unul dintre cele mai importante și apreciate proiecte cu reprezentare în toate mediile, plecând de la Topul „Forbes 50 Cele Mai Influente Femei din România” realizat de redacția Forbes România şi care analizează “relevanța acțiunilor din ultimul an” pe care le-au întreprins doamne din societatea românească și din mediul de business. Această ierarhie respectă metodologia proiectului “The World’s 100 Most Powerful Women”, proiect de renume internațional inițiat de Forbes SUA: “Am luat în calcul peste 200 de candidate din România, din categorii complet diferite, de la femei de afaceri din Forbes 500 sau manageri de companii, până la personalități publice. Pentru a restrânge această listă și a realiza ierarhiile finale am luat în considerare puterea financiară, notorietatea și capacitatea doamnelor de a avea sferele multiple de influență”.

Seara de gală a început cu un intermezzo muzical susţinut de solista de muzică de jazz, Viorica Pintilie, iar publicul s-a bucurat și s-a emoționat la lectura actrişei Ştefana Samfira din „Memoriile Reginei Maria”, oferind comunității Forbes Woman un moment care să inspire, de care să îşi amintească atunci când sunt în căutare de modele, de direcții, în câteva dintre cele mai influente și importante personalități feminine regale.

Raluca Michailov a anunțat noile proiecte Forbes România: un “podcast” pentru tinerii #30sub30 în căutare de modele, evenimentul “Forbes Liga Campionilor” și lansarea în luna noiembrie a revistei “Forbes WOMAN”. Şi, pentru că a fost martie, luna în care este celebrată femeia, Raluca Michailov și Carolina Cocis (Casa Codex și Lemnarium), și-au pus laollată abilitățile creative impulsionate de Spirit Wood People. Trofeele Galei Forbes Woman 2023 au avut forma unui CUB -manifest, care a reunit și a împrietenit Spiritul cu Omul, prin Natură, prin lemn.

La cea de-a XII -a ediție a Galei Forbes Woman au fost premiate următoarele doamne:

 • Anca Vlad, Președinte Fildas Catena Grup – Cea mai influentă doamnă din mediul de business românesc (premiul înmânat de Ioan Bențe, cofondator și CEO Nazzuro Aqua)
 • Anca Damour, Board Member ELI Parks (premiul înmânat de Diana Baicu, co-fondator Top Line)
 • Ana-Maria Doxan, Business Executive Officer Nespresso
 • Fulga Dinu, Country Manager CPI România (premiul înmânat de Cristiana Deca, Co-Founder & CEO Decalex)
 • Ramona Jurubiță, Country Managing Partner KPMG România și Republica Moldova (premiul înmânat de Lidia Chiracheș, Marketing Manager Nespresso România)
 • Carmen Sebe, CEO Seedblink
 • Veronica Savanciuc, Președinte Lowe Group România
 • Dorina Mutu, cofondatoare și Director General Annabella
 • Mirela Nemțanu, CEO HOSPICE Casa Speranţei
 • Aurelia Luca, Executive Vice President Operations Hungary&Romania Skanska Commercial Development Business Unit
 • Monalisa Ungureanu, CEO Agrii România
 • Florinela Cîrstina, Managing Director Medicover
 • Virginia Oțel, Co-President PWN Global (premiul înmânat de Dr.Ada Epistatu, Medic Primar, doctor în medicină dentară)
 • Georgiana Pogonaru, antreprenoare în serie (membru în consiliile de conducere ale mai multor asociații profesionale și de afaceri), Consul Onorific al Islandei în România.
 • Mihaela Bîtu, CEO al ING Bank România
 • Irina Crăciunescu fondatoare și Managing Partner Grupul de firme “Diana”
 • Gabriela Alexandrescu, Președinte Executiv Salvați Copiii România (premiul înmânat de Virginia Oțel, Corporate Communication Director Garanti BBVA)
 • Măriuca Talpeș, cofondator Softwin, Bitdefender, Intuitext
 • Dana Dima, Vicepreședinte Executiv Retail și Private Banking, membru al Comitetului Executiv BCR (premiul înmânat de Andreea Pîrvu, Head of Diplomatic Sales & Corporate Business Developer Automobile Bavaria)
 • Imola Zoltan, Managing Director McCann PR
 • Elisabeta Moraru, Country Director Google România (premiul înmânat de Julia Kim, CEO Samsung România)
 • Mihaela Mitroi, Managing Partner Global Tax Advise
 • Irina Anghel-Enescu, Multi-sector global advisor // Eisenhower Fellow // YGL @ World Economic Forum
 • Beatrice Dumitrascu, CEO Residential Division One United Properties

Forbes România, cea mai vândută publicație de business din România, este editată de compania BP Publishing Media şi recunoscută de către Forbes Media ca fiind cea mai dinamică și creativă franciză a Forbes la nivel mondial, fiind reprezentat prin publicațiile Forbes România, ForbesLife România, Forbes Kids şi Forbes 500. Acestor ediții tipărite li se adaugă proiecte speciale din zona digitală și peste 30 de evenimente organizate anual, de la formate de business și până la gale, petreceri sau evenimente “on-demand”, care acoperă cele mai variate categorii de public din zona premium de pe piața românească. Din martie 2020, Forbes România a devenit o “voce” și mai puternică a mediului de business prin extinderea propriului conținut şi anume, seria de evenimente online Forbes Forward, Forbes Marcomm, Forbes reInventarea României și Forbes Power Breakfast, unde se intră în dialog cu reprezentanții mediului de business românesc.

Realizator: Oana Georgescu

Editor: Stansilav Pescu

Foto: Sabina Ghiormescu