Gala Premiilor de Jazz

Fundatia MUZZA a organizat la inceputul lunii aprilie Gala Premiilor de Jazz pe 2010. Juriul a fost format din presedintele fundatiei, Alexandru Sipa alaturi de redactorii de jazz ai Radiodifuziunii Romane Viorel Grecu, Daniela Nicolae, Anca Romeci si Mirela Stoenescu-Tollea.

Lista castigatorilor:
Alex Brasovean – Premiul de excelenta
Pentru indelungata si extrem de valoroasa activitate concertistica si pedagogica, dar indeosebi pentru cei 30 de ani impreuna cu grupul sibian Silex Band

Sorin Romanescu – Premiul „Muzicianul anului”
Pentru activitatea concertistica extrem de prolifica in anul precedent, atit pe scene de jazz cit si pe scene de muzica contemporana aleatorica, atit in tara cit si in strainatate.

Constantin Mirea – Premiul pentru debut
Pentru concertele din Capitala, indeosebi la Art Jazz Club, dar si pentru Premiul special obtinut la Galele studentesti de la Sibiu.

Sorin Zlat – Premiul „Confirmarea anului”
Pentru concertele permanente pe care le sustine la clubul Historia din Capitala, dar indeosebi pentru Marele premiu obtinut la Galele studentesti de la Sibiu.

Aldo Blaga – Premiul „Revelatia anului”
Pentru show-ul sustinut la conacul Zetea din Mediesu Aurit-Satu Mare ca si pe alte scene din tara, inclusiv Bucuresti, dar si pentru debutul semnificativ pe scena americana, la Chicago, cu Bill Porter Orchestra cu care a cantat si Frank Sinatra.

Nadia Trohin – Premiul „Revelatia anului”
Pentru Premiul obtinut la Festivalul-concurs de la Tg. Mures, dar si pentru concertele din Capitala sustinute cu formatia Mircea Tiberian sub genericul „La margine de Bucuresti”

Catalin Putingher – Premiul Revelatia anului
Pentru prestatiiile de exceptie, ca baterist, in cadrul grupului Capriel Dedeian & Jazz Challenge, dar indeosebi in concertul aniversar din luna decembrie de la Sala ARCUB.

Grupul Capriel Dedeian & Jazz Challenge – Premiul „Confirmarea anului”
Pentru succesele semnificative obtinute pe diferite scene de jazz din tara, dar indeosebi pentru concertul aniversar de la Sala Arcub.

Grupul Marius Pop & The M Theory – Premiul „Confirmarea anului”
Pentru numeroasele prezente de succes pe diferite scene de concert, dar indeosebi pentru turneul de lansare a CD-ului „First step”.

Mircea Tiberian – Premiul CD-ul anului: „Intelligence is all around”
„Pentru indicele sporit de modernitate specific structurilor muzicii contemporane de esenta creativa si,…gratie trairilor de intensa participare afectiva la configurarea demersului expresiv”. (Fl.Lungu)

Petru Iliesu – Premiul pentru publicistica
Pentru cartea: „Jazz-ul ca stare de spirit”
„…o fuziune intre sunetele si tacerile mele interioare” (P. Iliesu)

Florin Niculescu – Premiul „Cel mai valoros muzician roman din diaspora”
Pentru numeroasele prezente de succes pe diferite scene prestigioase din lume, indeosebi in Franta, dar si pentru concertele de mare impact pe care le-a sustinut la Bucuresti, la Muzeul Cotroceni si Ateneul Roman.

Romuls Arhire si Soft Records – Premiul „Casa de productie a anului”
Pentru cel mai mare numar de albume-CD-uri de jazz realizate in anul precedent, dar si pentru incurajarea in general a proiectelor muzicale cu tenta contemporana si avangardista.

Puiu Pascu – Premiul special al juriului
Pentru cei peste 30 de ani de remarcabila activitate concertistica atit in postura solo pian, duo si trio, cit si sau mai ales in aceea de acompaniator al celor mai valorosi solisti si soliste din jazz-ul autohton.

Bega Blues Band – Premiul „Formatia anului”
Pentru numeroasele concerte de succes sustinute in tara si strainatate, dar si pentru apreciatul CD „Bega Blues Band New” (in memoriam KAMO)

Mirela Zafiri – Premiul Fundatiei MUZZA-Premiul conexiuni jazz-muzica clasica
Pentru interesul manifestat permanent in colaborarea de o deosebita calitate interpretativa cu muzicieni de jazz, respectiv cu grupul Bega Blues Band.