Gala VIP – Saptamana Artelor Spectacolului Muzical 2012

Desfasurat sub patronajul Ministerului Culturii si al Patrimoniului National, organizatorii acestui eveniment, Revista VIP si Fundatia “Amfiteatru” au pregatit numeroase surprize. Opera Nationala Bucuresti a gazduit Gala Premiilor VIP - organizata in parteneriat cu Opera Comica pentru Copii, UNAB, Opera Nationala Romana Iasi, Opera Romana Timisoara si Teatrul National de Opera si Balet “Oleg Danovski” din Constanta.

Directorul Festivalului International de Teatru de la Sibiu, Constantin Chiriac a inmanat premiul pentru Cel mai bun solist de Opera lui Cristian Mogosan. Au fost acordate premiile la categoria Opera pentru Cea mai buna solista – Madeleine Pascu; Regie – Mario de Carlo; Cel mai bun spectacol – “Faust”; Premiul pentru Conceptie Artistica – Andrei Serban; Spectacolul Anului – “Indiile galante”, Opera Romana Iasi.

La sectiunea Opereta si Musical au fost oferite distinctii pentru:
Regie – Alice Barb; Cel mai bun solist – Alexandru Agarici; Cea mai buna solista – Diana Tugui; Cel mai bun spectacol – “My fair lady”; PREMIUL pentru Literatura de Specialitate – Smaranda Oteanu – Bunea; Critica Muzicala – Elena Zottoviceanu; Scenografie / Design Costume – Mario de Carlo; Premiul pentru reprezentarea Artei Lirice Romanesti in lume – Nicoleta Ardelean; Premiul pentru promovarea Artei Lirice Romanesti in lume – Festivalul International al Artei Lirice, editia a XI-a; Premiul pentru Inovatie – „L’elisir d’amore”; Premiul pentru promovarea imaginii Romaniei in lume – Opera Comica pentru Copii .

Din categoria Premiilor Speciale ce au fost acordate in cadrul Galei Premiior VIP pentru Artele Spectacolului Muzical amintim premiul pentru Evenimentul Anului (Festivalul si Concursul International de Canto „Hariclea Darclee”); Premiul Special acordat pentru Festivalul Operelor Nationale de la Cluj, dar si Premiul pentru Excelenta acordate lui Eduard Tumagian. Prim balerina Ileana Iliescu a primit distinctia pentru Excelenta de la Margareta Paslaru, iar Premiul pentru literatura de specialitate a fost acordat Smarandei Oteanu–Bunea pentru “File de cronica muzicala online”.

Acest material va este oferit de Catena

Realizator Oana Georgescu