Geanina Olaru, Muzica si Armonie pentru Seri Festive

Cunoscuta mai ales ca interpreta de muzica usoara, Geanina Olaru si-a descoperit in timp si pasiunea pentru design-ul vestimentar inaugurand propria casa de moda, Gyne Kali. Colectiile sale s-au bucurat de mare succes pe podiumurile marilor festivaluri de moda, creatoarea prezenatand aproape de fiecare data rochii de seara si tinute vestimentare destinate special serilor festive, evenimentelor speciale si bineinteles, scenei.

O creatoare touche-à-tout

Invitata de onoare la FashionTV Winter Festival desfasurat la castelul Heldsdorf de langa Brasov, Geanina Olaru a prezentat o colectie de rochii de seara extrem de feminine si rafinate, o dimensiune perfecta a tinutelor de seara. Considerata si datorita curajului de a trece spectaculos de la muzica la moda si de la scena pe podium, ea este considerata o creatoare touche-à-tout, autodidacta, care s-a nascut sa fie artisa.
Geanina Olaru a debutat in show-biz ca interpreta de muzica usoarasi inca de atunci ea isi crea tinutele atat pentru propriile spectacole, cat si pentru colegii sai, artisti. Asa a descoperit pasiunea pentru moda, fashion, iar decizia de a deveni designer a venit oarecum natural. Conform spuselor sale, ea se afla intr-o continua cautare a perfectiunii, iar acest lucru se reflecta in creatiile sale ce pot fi definite intr-un singur cuvant: rafinament! Siluetele perfecte, accesoriile, linia fiecarei rochii, finetea broderiilor, aplicatiile cu frunze aurii si petale de orhidee, voalurile diafane, dantela sau taftaua par a fi atinse de talentul unui artist veritabil.

Eu nu creez haine, creez vise – Ralph Lauren

Acesta este moto-ul preferat al Geaninei Olaru care a ales pentru creatiile sale mai multe repere: romantism, feminitate, fantezie, originalitate si rafinament. Ii plac florile si le…presara pe aproape toate creatiile sale. Ele sunt brodate pe busturi din tul sau urca in ghirlande pe voalul transparent, sugerand astfel dimensiunea perfectã a unei rochii de seara. Cristalele, petalele de flori brodate, frunzele aurii si argintii, materialele diafane, voalul, matasea si dantela sunt vedete nelipsite ale creatiilor sale cu har. ,Nu pot face douã haine la fel , e ca si cum ar trebui sa ma incalt cu doi pantofi stangi – spunea Geanina Olaru.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu