Grand Prix-ul Orfeul de Aur pentru Opera Comica Pentru Copii la Euro Folk 2014

Grand Prix-ul ORFEUL de AUR pentru OPERA COMICA PENTRU COPII la EURO FOLK 2014


OPERA COMICA PENTRU COPII a obtinut la cea de-a VI a editie a Campionatelor Europene de Folclor, EUROFOLK Festival 2014 din Bulgaria, inaltele distinctii Grand Prix, titlul de Campioana Absoluta si Trofeul Orfeul de Aur, alaturi de Medalia de Aur, 5 Premii Speciale si Placheta Orfeul de Aur. Gazduit timp de zece zile de superbele localitati de la tarmul Marii Negre (Nessebar, Burgas, Sunny Beach si Saint Vlas) acest eveniment s-a desfasurat sub egida Academiei Europene de Folclor, a EAFF, European Association of Folklore Festival (director Nikolov Kaloyan si organizator EURO FOLK 2014) si a EURO FOLK Academy.

ROMANIA – Land of my Heart


Astfel s-a intitulat programul prezentat de tinerii si talentatii artisti romani, insotiti si de data aceasta de directorul fondator, Smaranda Oteanu Bunea.

În semifinalele festivalului-concurs OPEREI COMICE PENTRU COPII i-au fost decernate Medalia de Aur, 5 Premii Speciale pentru solisti (Oana Serban, Lucia Racoveanu, Roberta Enisor, Jennyfer Dumitrascu si Bogdan Serban) si placheta ORFEUL de AUR, distinctii care le-au adus si nominalizarea pentru participarea in Marea Finala. Atunci, in ultima seara de festival aveau sa triumfe, obtinand trofeul suprem si un premiu în valoare de 1.000 de euro.

EURO FOLK Festival, Numarul 1 in Europa

La EURO FOLK Festival, considerat Numarul 1 in Europa participa anual între 9.000 si 15.000 de muzicieni, interpreti si dansatori din toata lumea. Este transmis si preluat de peste 50 de posturi de televiziune si, prin intermediul World Wide Internet Television, EURO FOLK este transmis live pe tv.eurofolk.com.

Alaturi de Romania au fost prezenti peste 70 de trupe si ansambluri artistice din tari de pe doua continente, Europa si Asia.

La succesul extraordinar al spectacolelor de muzica si dansuri romanesti a contribuit si baletul care a impresionat de fiecare data publicul spectator, juriul si organizatorii; Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagar, Alis Gheorghe, Sabina Chirila, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Ionut Birjoveanu, Octavian Iuga, Andrei Dogaru.

25 de Premii Internationale si 30 de Premii Nationale

Acesta este palmaresul impresionant al OPEREI COMICE PENTRU COPII, una dintre cele mai apreciate institutii de cultura bucurestene. In aprilie 2014, artistii sai au cucerit la cea de-a II-a editie a SUPER DANCE Festival – Festivalul International de Folclor si Dans Modern de la Sankt Petersburg doua PREMII I la doua categorii (dans modern si dans popular) si Medalia de Aur a festivalului.

La sfarsitul lui 2013, la a XII-a editie a Festivalului International de Folclor de la Praga, ei au cucerit inalta distinctie Certificat of Excellence si calificativul EXCELLENT for The Comic Opera for Childern Romania! Era un nou premiu international obtinut dupa Trofeele si Premiile cucerite in septembrie 2013 in Turcia (Certificat of Excellence la MEDITERRANEAN CULTURE and ART INTERNATIONAL FESTIVAL) si Bulgaria (Marele Premiu Orfeul de Aur la BLACK SEA FEST – EURO FOLK 2013).

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu