Grupul Fildas – Catena, distins cu premiul „Lider în domeniul pharma de peste 30 de ani”, la Gala Premiilor Capital

Grupul Fildas-Catena a fost premiat cu trofeul „Lider în domeniul pharma de peste 30 de ani” de către revista Capital, în cadrul Galei Premiilor Capital 2022.

Trofeul și Diploma de Onoare au fost ridicate de Alexandru Vlad, vicepreședintele Grupului: ”Mulțumim și felicitări Capital pentru aniversarea celor 30 de ani! Anul viitor, Fildas Trading va împlini 30 de ani de la înființare! Suntem o echipă și doar cu o cooperare între membrii echipei putem ajunge la realizări. Dedic acest premiu tuturor farmacistelor și asistentelor de farmacie, care sunt dedicate bunăstării pacienților lor, care fac tot efortul și dau toată energia pentru a-și face meseria cu profesionalism”.

Cu depozite totalizând peste 55.000 de metri pătrați la nivel național, cu o flotă formată din peste 200 de vehicule de distribuție și cu peste 850 de farmacii în toată țara, câștigând aprecierea și încrederea a milioane de români, Grupul Fildas-Catena, cu acționariat 100% românesc, este lider național în distribuția și retailul farmaceutic.

Gala Premiilor Capital 2022 a celebrat 30 de ani de la prima apariție a revistei ”Capital” printr-un eveniment de înaltă ținută, la care au fost prezente personalități din toate domeniile de activitate (business, cultural, medical, social, politic sau media), majoritatea fiind laureate cu premii pentru performanțele obținute și pentru acțiunile importante pe care le-au derulat pentru România de-a lungul a trei decenii.

Prezentatorul Galei a fost Constantin Opriș, iar printre cei care au înmânat premiile s-au numărat Dan Andronic, proprietar Editura Evenimentul Zilei si Capital, Virgil Munteanu, Director Executiv Editura Evenimentul și Capital, Sorin Andreiana, Redactor Șef revista Capital, Alexandru Turcu, redactor Capital, Alecu Racoviceanu, coordonator revista ”Evenimentul Istoric” și Andreea Lăcătuș, Marketing Manager Editura Evenimentul și Capital.

Trofeele înmânate câștigătorilor au fost create special, în ediție limitată (reprezentate prin opera de artă ”Hermes”), de către artistul plastic Mihai Bogdan Turcea.

“Doi români din trei vor capitalism!”cu acest titlu deschidea revista ”Capital” primul număr apărut în 4 decembrie 1992. În urmă cu 30 de ani, pe când în România nu existau nici bursă, nici pieţe funcţionale şi nici internet, se lansa prima revistă economică care îi învăţa pe români ce înseamnă capitalismul. ”Capital” a fost deschizător de drumuri în presa de business românească. În cadrul galei a fost lansată publicația ”Capital Top 300 Cei mai Bogați Români”, ediția 2022, și s-a organizat în scop caritabil o licitație cu lucrări plastice realizate de tineri artiști, elevi ai școlilor și liceelor de arte plastice.

Printre laureații ediției 2022 a Galei Premiilor Capital s-au numărat Emil Constantinescu, fost Președinte al României, Nicolae Ciucă, Prim Ministru al României, Călin Popescu Tăriceanu, fost Prim Ministru al României, jurnaliștii și editorialiștii Ion Cristoiu, Victor Ciutacu, Robert Turcescu, Mirel Curea și Claudiu Șerban, actorul Marcel Iureș (Premiul ”Universalitatea Actului Teatral”), Academician Profesor Doctor Leon Dănăilă, Neurochirurg (Premiul ”Introducerea în România a tehnologiei microscopice în intervențiile pe creier”), Mohammad Murad (Premiul ”Încredere și investiții în turismul românesc”), Prof. Univ. Dr. Radu Bălănescu, Medic Primar (Premiul ”Management medical performant în pediatrie”), șef Clinică Chirurgie Pediatrică 1 – Chirurgie Ortopedie Pediatrică Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii ”Grigore Alexandrescu”, Prof. Univ. Dr. Robert Aurelian Şova, fost Președinte CECCAR, Aurel Andrei, Președinte CECCAR București, Prof.Dr. Adrian Năstase, Președinte Fundația Europeană Titulescu (Premiul ”Integrarea României în NATO și încheierea negocierilor de aderare la Uniunea Europeană”), Mugur Isărescu, Președinte BNR (Premiul ”Asigurarea stabilității macro-economice în ultimele trei decenii”), Prof.Dr. Irinel Popescu (Premiul ”Introducerea chirurgiei robotice în România”), Daniel Jinga, dirijor, Director ONB (Premiul pentru prezența ONB pe o scenă din Paris după 6 decenii), Părintele Arhimandrit Iustin Miron, Starețul Mănăstirii Oașa (Premiul ”30 de ani de Credință în Neamul Românesc”), Tudor Gheorghe, interpret, compozitor, actor (Premiul ”Bardul conștiinței românești ”), Anghel Iordănescu, antrenor fotbal, Camelia Potec, Președinte Federația Română de Natație și Pentatlon Modern, Alin Petrache, Președinte Federația Română de Rugby, Corina Crețu Europarlamentar, dar și impoertnați oameni de afaceri precum Dragoș Anastasiu, Fondator Rethink România, Adrian Homan, Manager Construcții S.A.Sibiu, Gruia Stoica, Președinte Grupul GRAMPET România, Denise Deleanu, CEO Reciclad’OR și Lucia Bobuleț, Manager Dezvoltare Organizațională CRISTIM.

Realizator: Oana Georgescu

Foto: Sabina Ghiormescu