Hänsel si Gretel, premiera la Opera Comica pentru Copii

Opera Comica pentru Copii le-a pregatit spectatorilor de toate varstele o intalnire speciala cu personajele celei mai iubite creatii muzicale pentru copii: Hänsel si Gretel, adaptare dupa Engelbert Humperdick.

O echipa formidabila

Apreciata si jucata pe toate marile scene lirice ale lumii, premiera a prins viata in sala mare a Operei Comice pentru Copii, sub semnatura unei echipe de creatie redutabile: Cristian Mihailescu (regia), Ciprian Teodorascu (conducerea muzicala), Viorica Petrovici (scenografia) si Catalin Caracas (coregrafia).

Hänsel si Gretel este cea mai cunoscuta opera pentru copii de pe intreg mapamondul. Nu exista scena de opera din lume care sa n-o fi montat macar o data, de aceea miza este uriasa. Regizorul isi pune problema ce vrea sa sublinieze din aceasta poveste perfecta. Pe mine m-a atras inteligenta celor doi copii, evolutia lor de la joc la o instantanee maturizare. Hänsel si sora lui, Gretel, sunt pusi in situatia sa se salveze si sa invinga vrajitoarea, o forta aparent mult mai puternica si opresiva. Dar inteligenta lor, de care aminteam, invinge, asa cum tineretea trebuie sa invinga mereu. Si peste toate acestea, rasuna muzica lui Humperdinck, nobila, stralucitoare, tulburatoare si lirica în acelasi timp. Hänsel, Gretel si Humperdinck sunt invingatorii spectacolului imaginat de mine – a declarat regizorul Cristian Mihailescu.

O lume plina de culoare, muzica, dans

Indragitele personaje din Hänsel si Gretel sunt puse in valoare prin interpretarea solistilor Raluca Oprea, Eliza Lassel (Hänsel), Oana Serban, Virginia Stamate (Gretel), Ioana Bitere (Mama), Fang Shuang (Tata), Valentin Racoveanu (Vrajitoarea) si Lucia Racoveanu (Zana Noptii, Zana Zorilor, Piticul).

Lumea poveștilor este un tarâm feeric în care ne gasim cele mai ascunse înțelesuri atunci când suntem mici și în care cautam sa ne refugiem, macar pentru un moment, atunci când suntem mari. Prin noua sa producție, Hänsel și Gretel, Opera Comica pentru Copii vine în întâmpinarea nevoii publicului de toate vârstele, de magie, de frumos și de poveste. Va invit sa descoperim împreuna aventurile celor doi copii minunați, eroii celei dintai premiere a acestei stagiuni; a declarat Felicia Filip, directorul general al Operei Comice pentru Copii.

Noi productii in stagiunea 2014-2015

Opera Comica pentru Copii va prezenta alte patru noi productii: Poveste de Craciun (spectacol mozaic), Peter Pan (musical), Flautul fermecat (opera) si Fetita cu chibrituri (balet).

Opera Comica pentru Copii este o institutie publica de cultura aflata în subordinea Consiliului General al Municipiului Bucuresti. Unica in lume prin segmentul de public caruia i se adreseaza, Opera Comica pentru Copii a reusit pana in prezent performanta de a castiga peste 70 de premii nationale si internationale la festivalurile de profil. Cu 60 de titluri de opera, opereta, musical si balet in repertoriu, institutia sustine anual peste 200 de reprezentatii atat la sediu, cat si in turneele nationale si internationale pe care le desfasoara.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu