Jean Constantin si Draga Olteanu – Matei

Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film “DRACULA” a organizat la Sala Palatului din Bucuresti Spectacolul Aniversar “FRUMOSU’ DE LA MAREA NEAGRA”, eveniment dedicat celor 55 de ANI de CARIERA in teatru si film a actorilor JEAN CONSTANTIN si DRAGA OLTEANU-MATEI.

Peste 4.500 de de spectatori au asistat peste 7 ore la un spectacol grandios, un Regal artistic organizat in cinstea actorilor Draga Olteanu Matei si Jean Constantin.

Au tinut sa-i omagieze pe scena peste zeci de personalitati artistice, toate nume sonore ale teatrului, filmului, muzicii usoare si populare: STELA POPESCU, ANASTASIA LAZARIUC, GABRIEL DOROBANTU, CATALIN CRISAN, IRINA LOGHIN, NAE LAZARESCU si VASILE MURARU, AURELIAN TEMISAN, ADRIAN ENACHE, ANCA TURCASIU, DANIEL IORDACHIOAIE, IONUT DOLANESCU, ELISABETA TURCU, IOANA si ION DICHISEANU, OANA SARBU, ANNES, CIRO DE LUCA, Grupul ALESIS (Alina si Romeo Negoiasa), OLTITA CHIRILA, MARIA CARNECI, IONELA PRODAN, NICULINA STOICAN, ALEXANDRU JIDVEIANU, STEFANIA RARES, GELU VOICU, ELISABETA TURCU, STELIANA SIMA, PETRICA MATU-STOIAN, CONSTANTIN ENCEANU, VETA BIRIS, MARIANA IONESCU-CAPITANESCU si Ansamblul “DOINA DUNARII” din Giurgiu (dirijor Stefan Stoica).

Invitati surpriza au fost IONUT GALANI, CRISTINA ISPAS si MIRCEA CAZAN (bouzouki) si Ansamblul de Dansuri “ASTERIA” si NELU PLOIESTEANU care a facut un duet de senzatie cu DRAGA OLTEANU-MATEI. Au prezentat Mihaela Tatu si Octavian Ursulescu

Celebrarea celor 55 de ani de cariera a celor doi mari actori a inceput la orele 19.30 seara si s-a sfarsit tarziu in noapte, in jurul orei 2. Sala Palatului a fost si a ramas arhiplina, bucuresteni si oameni din toata tara venind sa ii sarbatoreasca pe cei doi monstri sacri ai comediei romanesti intr-un spectacol-maraton care a durat peste 7 ore. Reprezentata Primariei de la Piatra Neamt si reprezentanti ai Primariei Constanta au oferit Diplome si cosuri de flori celor doi actori.

Irina Sanda Cajal-Marin, Subsecretar de Stat in Ministerului Culturii si Patrimoniului National, care a sprijinit si sustinut organizarea acestui spectacol le-a inmanat Diplome de Onoare, iar organizatorii – Asociatia Culturala de Teatru, Muzica si Film ”Dracula” (Pres.Stoian Anghel), i-a declarat pe cei doi actori Presedinti de Onoare ai Asociatiei. De remarcat este faptul ca aproape toti spectatorii au ramas pana la FINALUL spectacolului care s-a sfarsit cu artificii, cu toti artistii pe scena si cu publicul care la cantat la unison “Multi ani traiasca”.

Dupa succesul extraordinar al acestui spectacol organizatorul Stoian Anghel a promis sa-i sarbatoreasca pe cei doi artisti in toata tara, asa cum merita. Spectacolul Aniversar “FRUMOSU’ DE LA MAREA NEAGRA” va avea reprezentatii la Tulcea, Constanta, Braila, Galati, Barlad, Vaslui, Botosani, Suceava, Iasi, Onesti, Bacau, Roman si Piatra Neamt.