Lansarea proiectului Childhood. Remains and Heritage

Muzeul National al Taranului Roman va invita miercuri, 1 iunie a.c., de la ora 13:00, la Clubul Taranului, la o conferinta de presa prilejuita de lansarea proiectului Childhood. Remains and Heritage. Copilaria. Ramasite si patrimoniu 2011 – 2013.

In Evul Mediu european, copilaria se sfarsea la varsta de 10 ani, iar pe la 13 ani, fetele erau gata de maritis. In alte colturi ale lumii, de cum lasau din mana jucariile, baietii din familiile domnitoare puteau primi raspunderea destinului unei tari intregi. Asadar, in culturi si epoci diferite, copilaria a fost si ea diferit perceputa si definita, dovedindu-se un concept cu granite si intelesuri schimbatoare. Ideea proiectului nostru s-a nascut tocmai din dorinta de a aseza in context european manifestarea acestor diferente si totodata, de a marca perceptia lor si atitudinile pe care le genereaza.

Proiectul se va derula pe parcursul a doi ani (mai 2011 – aprilie 2013) cu sprijinul Programului Cultura al Uniunii Europene. Organizator principal Muzeul National al Taranului Roman; co-organizatori: Institutul Cultural Roman, Association pour la Promotion de l’éducation des enfants (Paris, Franta) si Muzeul din Lębork (Polonia); parteneri: Ministerul Culturii si Patrimoniului National si Asociatia Ethnokids (Bruxelles).