Laura Olteanu la Bucharest Fashion Week

Printre cei 30 de designeri romani si straini care si-au prezentat colectiile pe podiumul Bucharest Fashion Week timp de sase seri, toti aplaudati pentru creatiile lor destinate sezonului primavara – vara 2015 s-a aflat si Laura Olteanu. O prezenta nu doar binecunoscuta si apreciata, ci si una devenita traditie la cel mai important eveniment independent de gen, desfasurat si in scopul sustinerii si promovarii segmentului de moda din Romania. Laura Olteanu a debutat in moda in 1998, iar de atunci este prezenta an de an la Bucharest Fashion Week. A prezentat pe catwalk-uri internationale, din Europa pana in Asia si Africa, alaturi de cele mai prestigioase branduri.

Colectia de jeans 2015

Too much is never enough este filosofia Laurei Olteanu care a prezentat de data aceasta doua colectii disticte, de jeans si de rochii de seara si de mireasa. Conceptul acestora are la baza influente ale stilului romantic, feminin, materializate in tinute exclusiviste ce se inscriu in exigentele haute couture ale sezonului. Colectia de jeans a adus in prim-plan un ansamblu de tinute pret-a-porter de lux. Combinarea pieselor clasice din jeans cu blana naturala si elementele decorative atent elaborate, realizate manual din perle si cristale pretioase au dovedit ca in moda contemporana accentul este indreptat catre diversitate, lux si rafinament.

Colectia de rochii de mireasa 2015 – 2016

A doua parte a colectiei a cuprins un ansamblu de rochii spectaculoase in nuante de albastru, roz pudrat, ivoar, negru si alb. Finalul a apartinut rochiilor de mireasa, vedete incontestabile ale tuturor colectiilor designerului Laura Olteanu. Si de data aceasta au epatat prin bogatia aplicatiilor pretioase si a dantelei structurate care au conturat sub straturi delicate siluete perfecte. Unicitatea rochiilor a fost data de atentia acordata detaliilor luxuriante si volumetriilor perfect controlate, straturilor de matase naturala, tul, dantela si broderii delicate. Cele doua directii stilistice abordate de Laura Olteanu au creat un echilibru intre rafinament, lux si moda fara limite. Designerul urmareste in creatiile sale o linie haute couture, glam si extrem de sofisticata. Fiecare tinuta vestimentara este lucrata in detaliu pornind de la materiale si terminand cu accesorizarea finala. Aceste coordonate vin in intampinarea unei femei sofisticate, o femeie pregatita sa exploreze noi spatii in care clasicul si avangarda se imbina in mod armonios.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros