Lean In – Femeile, munca si vointa de a conduce de Sheryl Sandberg

Cu ocazia celei de-a X-a editie a Salonului International de Carte Bookfest 2015, desfasurat la Romexpo, Editura Litera a lansat una dintre cele mai importante aparitii editoriale din acest an: Lean In – Femeile, munca si vointa de a conduce (Lean In: Women, Work and the Will to Lead), un bestseller semnat de Sheryl Sandberg, directorul de operatiuni Facebook.
Prefata acestei carti considerata o lectura incitanta pentru femeile care isi doresc o cariera de succes, dar si pentru barbatii care vor sa inteleaga mai bine mediul de afaceri contemporan din unghiul colegelor si colaboratoarelor, este semnata de Anca Vlad, Presedinte FILDAS si CATENA Grup. Nu putem ignora diferentele dintre sexe, dar acestea trebuie acceptate si depasite – scria Anca Vlad, unul dintre cei mai de succes antreprenori din Romania.Orice carte despre o femeie antreprenor sau despre o femeie manager ofera secrete interesante altor femei din domeniul afacerilor. Egalitatea trebuia de mult realizata si depinde de noi, femeile, sa o implinim pana la urma. In fiecare guvern, in fiecare industrie e nevoie de femei cat mai aproape de varful piramidei. Sprijinul barbatilor este esential – pentru ca ei trebuie sa-si asume partea lor de implicare in familie, pentru a elibera o parte din timpul femeii –, dar trebuie incurajati si de societate sa faca asta. (…) Cu pasiune si determinare putem schimba lucrurile!.

Merita sa cititi aceasta carte a lui Sheryl Sandberg din mai multe motive. Unul este acela de a vedea ca viata dvs, a doamnelor din Romania, este foarte apropiata de viata femeilor agitate si nervoase din America – a spus Anca Vlad la evenimentul de lansare, invitata alaturi de Mihaela Morosanu (redactor coordonator editura LITERA), Daniela Palade Teodorescu (redactor sef AVANTAJE) si de indragita prezentatoare TV, Mihalea Tatu (trainer dezvoltare personala).

Despre Sheryl Sandberg

Lean In – Femeile, munca si vointa de a conduce de Sheryl Sandberg se adreseaza femeilor confruntate adesea cu dilema: o cariera de succes sau o viata personala implinita? Autoarea, al doilea om din conducerea Facebook, aflata in topul celor mai puternice femei de afaceri si al celor mai influente personalitati si mama a doi copii arata ca este posibil sa impaci reusita profesionala cu implinirea personala, ca trebuie sa depasim stereotipurile de gen, iar femeile trebuie sa aiba mai multa incredere in sine si ambitie pentru a-si obtine locul pe care il merita. Inainte de a lucra la Facebook, Sheryl Sandberg a fost vicepresedinte al Departamentului Global Online Sales (la numai 27 ani!), apoi Operations la Google (la 32 ani) si sef de cabinet la Ministerul Finatelor Statelor Unite. A fost consultant la McKinsey&Company si a asistent pentru cercetare la Banca Mondiala. Sheryl Sandberg este membra in consiliile de administratie de la Facebook, The Walt Disney Company, Women for Women International, V-Day si ONE si prezideaza consiliul Lean In. Si-a luat licenta in stiinte economice la Harvard University si are un MBA la Harvard Business School.
Fara a fi o feminista radicala, Sheryl Sandberg incearca prin aceasta carte sa inlature ideile preconcepute privitoare la viata si alegerile femeilor care muncesc, oferindu-le sfaturi practice despre felul in care sa-si gestioneze eficient cariera si sa imbine reusitele profesionale cu implinirea personala, aratandu-le, in acelasi timp, barbatilor cum sa-si sustina mai bine partenerele, pentru a avea si ei de castigat. Un indemn curajos si incurajator pentru o lume mai buna.
Sheryl ofera sfaturi practice privind gestionarea si depasirea provocarilor pe care le presupune ascensiunea in cariera. Lean In este o lectura fascinanta, spirituala si plina de semnificatie pentru femeile (si barbatii) din orice generatie. (Condoleezza Rice, fost secretar de stat al SUA)
Lean In imbina abilitatea lui Sheryl de a sintetiza informatiile cu priceperea ei de a scoate ce e mai bun din oameni. Cartea ii va ajuta pe toti cititorii – in special pe barbati – sa devina lideri mai buni si mai eficienti. (Mark Zuckerberg, fondator si CEO Facebook)

Locul III in TOP-ul vanzarilor la editura LITERA

In cadrul Bookfest 2015, editura Litera a venit cu o oferta editoriala bogata (350 de titluri noi fata de editia anterioara), cu reduceri de pana la 70%, cu vouchere, o tombola cu premii si cu o campanie de crowdfunding pentru Noaptea Cartilor Deschise. Pe primul loc al titlurilor vandute s-a aflat Sticletele de Donna Tartt, carte castigatoare a Premiului Pulitzer 2014. A fost urmata de Capitalul in secolul XXI de Thomas Piketty, considerata de Paul Krugman, laureatul Premiului Nobel pentru Economie, cea mai importanta carte economica a deceniului, iar locul III a fost ocupat de cartea Lean In. Femeile, munca si vointa de a conduce. Trebuie mentioante titlurile catorva dintre capitole: Decalajul ambitiei de a conduce. Tu ce ai face daca nu ti-ar fi teama?, Asaza-te si tu la masa tratativelor, Succes si farmec, Tu esti mentorul meu?, Cauta si exprima propriul adevar, Nu renunta din start, Fa un partener adevarat din partenerul tau, Mitul ca le poti face pe toate sau Impreuna, pentru egalitate. Felicitari editurii Litera si protagonistilor care au marcat inca un succes de casa datorat si colectiei CEO Must Read din care face parte aceasta carte. Pentru ca, oamenii de business de succes stiu ca o conditie obligatorie pentru a fi mereu in top este sa inveti in fiecare zi, citind cartile cele mai bune din domeniu, carti de leadership, management, cultura organizationala, investitii, strategie.
Sheryl Sandberg a anuntat ca doneaza toate veniturile sale din vanzarea acestei carti fundatiei Lean In, organizatie non-profit care incurajeaza femeile sa-si urmeze ambitiile, si altor organizatii care sprijina femeile.
Realizator: Oana Georgescu