Legaturi. Obiecte in relatie si context

Joi, 26 mai, la ora 18.00, MTR va invitam la facut legaturi, asociatii, conexiuni. Propunem o expozitie in care timp de saisprezece zile tu, vizitatorule, esti personajul principal! De tine depinde ce obiecte alegi sa asociezi si sa expui impreuna pentru a crea o poveste. Pentru asta am scos din depozitele muzeului obiecte mai mult sau mai putin conventionale, obiecte puse in context istoric.

Care din ele sunt sau nu ale taranului roman este o alta intrebare, si ea demna de raspuns. Important este ca noi ne-am intors depozitele si arhivele pe dos si am cotrobait prin ele, astfel incat sa scoatem lucruri demne de pus in legaturi neasteptate unele cu altele. Unele obiecte au fost aduse in muzeu acum mai bine de o suta de ani, au participat la expozitii nationale, altele vin de peste mari si tari sau de pe raftul de bibelouri al unui unchi din Galati.

Obiectele vor avea atasate numere care va trimit la o poveste scrisa la sertar. Le-am ales pe cele sugestive vizual. Depinde de fiecare in parte ce fel de legaturi face si la ce fel de taran (roman sau nu) se gandeste. Exercitiul de imaginatie si relatie este pentru toti!

Va asteptam cu mic, cu mare.
26 mai – 12 iunie, Sala Irina Nicolau

Curator: Gabriela Nicolescu