Leszek Mozdzer la Green Hours

Duminica, 19 septembrie, de la ora 20.00, la Green Hours va concerta Leszek Możdżer, unul dintre cei mai mari pianisti polonezi contemporani.

Evenimentul face parte din programul Zilelor Bucurestiului si va avea loc cu sprijinul Institutului Polonez din Bucuresti.

Nacut in 1971, Leszek Możdżer este nu doar pianist, ci si compozitor si producator si este considerat cea mai mare revelatie a jazz-ului polonez din ultimul deceniu. Canta la pian de la varsta de 5 ani si a absolvit Academia de Muzica din Gdańsk “Stanisław Moniuszko” in 1996. De jazz incepe sa se simta atras relativ tarziu, la varsta de 18 ani, fiind atras spre aces gen de muzica de catre clarenistul Emil Kowalski.

Debutul sau formal va avea loc cu trupa Miłość (Dragoste) in 1991. Doar un an mai tarziu va primi un premiu individual la Competitia Internationala de Jazz, Jazz Juniors din Cracovia (1992). In sondajele organizate de Jazz Forum, cititorii l-au votat pe Możdżer ca “cel mai promitator muzician al anului” (1993 si 1994), “cel mai bun pianist de jazz” (in fiecare an, din 1994 pana in prezent), precum si “muzicianul anului” (1995 si 1996).

Un artist complet, Leszek Możdżer produce si compune muzica pentru film si teatru, colaboreaza cu artisti de talie mondiala (Arthur Blythe, Buster Williams, Billy Harper, Joe Lovano, Pat Metheny si Archie Shepp) si semneaza in cca 100 de albume dintre care 12 ii apartin integral.