Mai mult dans, din nou in septembrie

Participantii la cursul de dans contemporan sustinut de coregraful Cosmin Manolescu in luna iulie la Centrul National al Dansului vor sa mearga mai departe. Daca vrei sa li te alaturi, ai ocazia sa o faci incepind cu 1 septembrie. De ce ai face asta? Un posibil raspuns este dat de una dintre cursantele lunii iulie.

„Mi se pare ca experienta de a vedea un spectacol dupa ce ai incercat pe pielea ta ce inseamna dansul de acest fel este complet schimbata, devine mult mai puternica si mai personala. E ca si cum as recunoaste miscarile in mine, le-as pricepe cumva direct cu corpul. E altceva, mult mai mai misto decit simpla vizionare. Ideea asta mi-a venit ca o revelatie treptata, inceputa ieri seara cind imi venea sa imi imprim inclusiv mersului un altceva mai aproape de starea pe care o aveam, si finalizata cu vizionarea clipurilor de dans propuse ca parte din curs. E un du-te-vino intre stare si dans, de proiectie a starii intr-o imagine in miscare a corpului si cred ca si invers, poti tinji (daca nu chiar sa o realizezi) dupa o miscare pentru ca asa regasesti starea pe care o cauti in tine.”

Cursurile sint adresate publicului larg si vor avea loc in zilele de 1, 3, 6, 8, 10, 13 septembrie, intre orele 19.00-21.00, in studioul 2 al Centrul National al Dansului Bucuresti (B-dul Nicolae Balcescu nr. 2, Cladirea TNB, intrarea Laptaria lui Enache, etaj 3). Un al doilea modul intensiv va avea loc in luna noiembrie, finzalizindu-se cu o prezentare deschisa publicului in 17 noiembrie.

Taxa pentru intregul modul de 6 cursuri este de 200 lei, iar pentru un curs separat de 40 lei. Pentru inscriere doritorii sint invitati sa trimita pina la data de 31 august un email la [email protected], mentionind interesul si nivelul de experienta. Taxa se va achita la inceputul primului curs.

Cursurile fac parte din proiectul “Dans.Acces”, o serie de ateliere de miscare corporala, dans si improvizatie conduse de coregraful Cosmin Manolescu, si se adreseaza tuturor persoanelor interesate sa se exprime prin dans contemporan, indiferent de virsta, pregatire si conditie fizica. Pe parcursul atelierelor vor fi abordate diferite tehnici de relaxare a corpului, yoga, bodywork si exercitii de improvizatie.

Fondurile adunate in urma cursurilor vor fi investite in proiectul artistic curent al lui Cosmin Manolescu, „Eu sunt Eu”, o prezentare work in progress a acestuia urmind a avea loc la Bucuresti in cadrul eXplore dance festival, in 9 octombrie 2010.

Compania Paradis Serial
CP 22 -183, Bucuresti
[email protected] | 0722 322 366, 0740 300 124