Maraton de cycling la Bucuresti

Primul maraton de cycling organizat de World Class Fitness Center din Plaza Romania a durat trei ore si a adunat laolalta pasionati si practicanti ai acestui sport, sub indrumarea instructorilor Roxana Dicu, Stefan Nicolaescu si Viktor Vihersky.

Cycling-ul sau spinning-ul sunt exercitiile pe bicicleta statica (medicinala) pe diferite ritmuri de muzica! Este dificil sa tii…pasul la inceput, insa pe parcurs, antrenamentele, grupul si muzica te fac sa devii fan. Practic, dupa fiercare ora de spinning simti fiecare muschi pe care l-ai lucrat, adica abdomen, coapse si gambe.

Spinning-ul este unul dintre cele mai complete si solicitante sporturi de sala. Simti intr-adevar ca faci miscare! Acesta se practica intr-o sala de fitness in care se gasesc aliniate 20-30 de biciclete stationare si este nevoie de un instructor de specialitate. Spinning-ul combina tehnica pedalatului cu cea a concentrarii care se incruciseaza cu muzica, pentru ca obiectivul este sa lucrezi fiecare muschi al corpului in sincronizare cu ritmul muzicii.

Cycling-ul a evolutionat in timp, ajungand sa se desfasoare pe grupe musculare cu exercitii de coordonare combinate. Acest sport “antreneaza” inima, dar este foarte important sa iti gasesti propriul ritm. O sedinta de antrenament nu depaseste o ora, dar iata ca de data aceasta “maratonul” de cycling care a durat 3 ore, s-a bucurat de mare succes.

Oana Georgescu