Margareta Paslaru – 50 de ani de la primul disc

Cu ocazia Targul International «Gaudeamus» Casa de Discuri «Electrecord» a gazduit lansarea CD-ului de autor "Lasa-mi, toamna pomii verzi" al Margaretei Paslaru. Indragita interpreta a aniversat si 50 de ani de la aparitia primului sau disc. Sute de admiratori au venit special pentru cantareata lor preferata si pentru autografele acesteia si i-au oferit zeci de buchete cu flori. Printre invitati s-a aflat si poeta Ana Blandiana, cea care a semnat in 1981 versurile melodiei atit de cunoscute - "Lasa-mi, toamna pomii verzi".

Piesa care deschide albumul se numeste “Era o fantana”… “Versurile Elenei Farago m-au obsedat o vreme, iar muzica am definitivat-o recent, in plina maturitate, atunci cand roadele vietii se coc. Imaginatia ma duce de la o fantana la alta, de la metafora poetei Farago – «apa vietii, salcie si calda si rea» – pana la dorinta Mariei Tanase de a sapa o fantana cu apa rece, pentru drumetii insetati. Doua viziuni diferite, dar fascinante pentru mine” – a declarat Margareta Paslaru. Incasarile din vanzarea albumului si din drepturile de autor vor fi cedate de Margareta Paslaru in beneficiul campaniei UNITER “Artisti pentru Artisti”.

Artista a inceput sa compuna acompaniindu-se la pian, inca din anii ’60. Colaborarea cu “Electrecord” i-a adus acum, la jumatate de veac de la prima inregistrare la aceeasi casa de productie, acest album prin care ofera tuturor iubitorilor muzicii ei, piese de neuitat. Acesta i-a adus si un Trofeu oferit special interpretei – “un mit al muzicii usoare romanesti” (dupa cum a caracterizat-o marele compozitor George Grigoriu) de catre directoarea “Electrecord”, Cornelia Andreescu.

Oana Georgescu