Marina Almășan, lansare la Gaudeamus ”Prin Copenhaga, pe urmele Micii Sirene”

Unul dintre cele mai așteptate și de succes evenimente organizate la cea de-a 29-a ediție a Târgului de Carte GAUDEAMUS a fost lansarea cărții ”Prin Copenhaga, pe urmele Micii Sirene” (editura Corint) scrisă de Marina Almășan, neobosita autoare, scriitoare, realizator și producător TV, mereu în formă, cu zâmbetul pe buze și gazdă perfectă de fiecare dată pentru invitații săi, unul și unul, dar și marele public dornic de un autograf atât de prețios.

CATENA, sponsor de tradiție al tuturor proiectelor de televiziune și editoriale ale autoarei, a fost și de data aceasta alături de Marina Almășan.

„Sunt de mult acasă, dar m-aș întoarce în fiecare zi la Copenhaga, pentru că mereu am impresia că oras­ul acesta mai avea ceva să-mi spună. Dar, oare, eu v-am spus totul despre el? Răspunsul se află în această carte”…

”Prin Copenhaga, pe urmele Micii Sirene” se adaugă impresionantei serii a jurnalelor de călătorie ale vedetei de televiziune care a lansat până acum 16 cărți, dintre care 10 jurnale de călătorie, și care a reușit să adune din nou laolaltă artiști, scriitori, sportivi, actori, jurnaliști, diplomați, medici, oameni de afaceri și fani care au ținut să îi fie alături la această lansare. Amintim pe Doina Melinte, fostă campioană olimpică la atletism, Stela Enache, interpretă de muzică uşoară, pe violonistul Petrică Pană și Aneta Stan, interpretă de muzică populară, pe Alin Burcea Manager ”Paralela 45”, Silviu Biriș, Adrian Fetecău. Au vorbit despre carte Adrian Artene, Director Editorial Gândul (a semnat și prefața cărții), actorii Ion Haiduc și Eugen Cristea, Iuliana Marciuc, realizatoarea emisiunii ”Destine ca-n filme” – TVR și solistul Dan Helciug.

”Nici nu s­tiu cum a zburat timpul. Am pedalat aproape două saptamani prin țara cu cei mai fericiti oameni din lume. Am crezut că e un film SF. Apoi m-am lăsat atinsă de scenariul său nevăzut s­i… am devenit parte din poveste. M-au vegheat Mica Sirenă, cărămizile de LEGO, privirea blandă a lui Hans Christian Andersen, savoarea berii Carlsberg, ambarcațiunile priponite în Portul Nyhavn, zâmbetul nesfârsit de larg al danezilor”…

Marina Almășan a colindat timp de 10 zile, capitala Danemarcei, vizitând locuri și obiective faimoase, dar mai ales inedite, cunoascând și discutând cu românii care locuiesc și performează acolo. A însoțit-o în periplul ei (un veritabil tur de forță) prietena și colaboratoarea sa, Elena Cristescu. Împreună au făcut mii de fotografii care s-au regăsit în postările zilnice (pe Facebook și pe blogul său, femeide10.ro) ale Marinei Almășan, dar și în cartea a cărei copertă este semnată de talentatul caricaturist Costel Pătrășcan, fotografia Marinei Almășan, împreună cu Mica Sirenă fiind făcută chiar în prima zi a călătoriei, de către soția Ambasadorului României la Copenhaga.

Realizator: Oana Georgescu

Editor: Stanislav Pescu