MestesugArt, gastronomie de colectie!

Atelierele de gastronomie romaneasca au condimentat a treia editie a MestesugArt, expozitie cu vanzare de arta traditionala. Sub semnul tezaurului romanesc si a primaverii, maestrii gastronomi au pregatit cateva bucate mai rar intalnite pe mesele romanilor.

Ciorba din gat de vitel cu castane

Iubitorii de gastronomie traditionala, care au trecut pragul MestesugArt au fost surprinsi de o ciorba cum nici nu visau. Desi e foarte gustos, gatul de vitel e rar folosit la ciorba. Alaturi de o ploaie de legume insa, da un gust mult mai bogat decat cel cu care ne-a obisnuit clasica ciorba de vacuta. Si ca surpriza sa fie si mai mare, bucatarii au mai adaugat ceva. In loc de cartofi, au folosit castane. Fierte in ciorba alaturi de gatul de vitel si de legumele proaspete, au dat nastere unei combinatii extrem de savuroase. Ciorba, evident, a fost bine dreasa cu piper, ou si leustean. Rezultatul? S-a mancat ca painea calda….sau ca ciorba cu castane, cat ai zice…

Scrumbie cu mamaliga pe gratar

Cine nu stie cum suna scrumbia pe gratar?! Sper ca foarte putini, daca mai e totusi cineva care nu are amintiri de vara legate de scrumbia cea usoara si gustoasa, tocmai buna in prag de vara. Pe gratarul fierbinte, uns bine cu slana, se perpeleste pe ambele parti o scrumbie proaspata de Dunare, prinsa chiar inainte sa sara in plasele pescarilor din Marea Neagra. Inainte sa ajungem noi s-o savuram pe malul marii, o putem manca aici, in buricul Bucurestiului, la umbra unui dud batran…Si inca ceva…Pentru un plus de autenticitate, frigeti pe gratar si o bugata de mamaliga galbena si tare. Sau daca nu va e la indemana gratarul, freigeti-o in tigaie. Credeti-ma pe cuvant, gustul e cu totul altul…Si daca mai turnati si un pic de mujdei de usturoi, fie el dres cu rosii coapte, cu ardei iuti, cu smantana sau cu marar….scrieti voi continuarea…


Acest material va este oferit de Catena
Realizatori: Mihaela Moldoveanu
Oana Georgescu