MEXIC – Traditii si obiceiuri

Ce poti spune despre Mexic fara sa cauti in enciclopedie? Poncho, sombrero, tequila, mariachi, desert, cactusi... O imagine pe care ti-au creat-o, in mare parte, filmele.

Dar poate ca nu stiai de náhuatl, mayasi, zapoteci, mixteci, otomí, totonaca, mazahua, mazateci… Si acestea sunt doar cateva dintre populatiile indigene ale Mexicului fiecare cu obiceiurile si traditiile lor.

Din 19 august, la Muzeul National al Agriculturii din Slobozia, Mexicul ti se arata asa cum probabil ca nu l-ai vazut niciodata: statuete de ceramica si strachini, tesaturi viu colorate, podoabe si obiecte de imbracaminte, cosuri impletite si cufere pictate, jucarii si masti, sticlarie, statuete cioplite in lemn, picturi pe hartie amate – seva pamantului, sageti cu pene, dar si… Zeul Ploii.

Expozitia, realizata in parteneriat cu Ambasada Mexicului in Romania, a fost deschisa la Muzeul Taranului Roman din 15 mai pana in 31 iulie si va fi itinerata la Muzeul National al Agriculturii din Slobozia, la Muzeul Judetean Prahova si la Muzeul de Etnografie din Arad.

La Muzeul National al Agriculturii din Slobozia expozitia va ramane deschisa pana pe 20 octombrie.