O expozitie care iti taie respiratia!

In premiera, la Muzeul Antipa din Bucuresti, poate fi vizionata pana pe 4 august, The Human Body, o expozitie care reuneste 200 de corpuri umane reale.

Extraordinarele exponate, disectiile la nivelul organelor si tesuturilor ofera o perspectiva unica, tridimensionala, asupra miracolului corpului omenesc. Dupa ce a fascinat o lume intreaga, expozitia ofera si romanilor sansa de a-si privi organismul prin ochii unui chirurg, de a intelege efectele vietii asupra corpului uman si nu in ultimul rand, de a-si respecta si ingriji organismul, acordand mai multa atentie felului in care aleg sa traiasca.
O expozitie teribila, poate chiar cea mai controversata expozitie de pe planeta, o calatorie fascinanta, impresionanta, de la stiinta la mister, o calatorie care, pentru unii vizitatori, a adancit si mai mult misterul fiintei umane

Cum arata corpul nostru pe interior? Ce se afla sub piele? De ce stranutam? De ce sunt soldurile femeii mai mari decat cele ale barbatului? Care sunt efectele fumatului pasiv asupra fertilitatii? Care muschi sunt mai puternici, cei ai femeii sau ai barbatului? Care este rolul placentei? Unde se gaseste vertebra Atlas in corpul nostru? Dar tendonul lui Ahile? De cate ori respiram, in medie, pe minut?

Organizatorii controversatei dar extraordinarei expozitii promit ca veti gasi raspunsuri la toate aceste intrebari si la multe altele…

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator Mihaela Moldoveanu