OPERA COMICA din Bucuresti, succes pe Broadway

Artistii OPEREI COMICE din Bucuresti au sustinut la New York, pe scena celebrei TOWN HALL de pe Broadway, musicalul O noapte furtunoasa de Roman Vlad, dupa I.L.Caragiale. Actrita Stela Popescu a fost invitata speciala in spectacol, iar recitalul sau - Povesti pentru femei - a fost aplaudat minute-n sir.

Considerata una dintre salile cu cea mai buna acustica, TOWN HALL de pe Broadway a fost inaugurata pe 12 ianuarie 1921, fiind sediul unei organizatii de educatie, invatamant si politica, loc preferat de intalnire al protipendadei vremii. Dupa Primul Razboi Mondial a devenit sala de spectacole unde cei mai importanti artisti si muzicieni au inceput sa concerteze. Multa vreme, TOWN HALL (astazi sala are 1.400 de locuri si este ultramoderna) si-a disputat suprematia cu celebra CARNEGIE HALL.

Este suficient sa enumeram doar cateva dintre numele personalitatilor care au evoluat pe acesta scena pentru a realiza importanta si notorietatea acesteia: compozitorul GEORGE ENESCU, Feodor Chaliapin, Serghei Rahmaninov, Lord Yehudi Menuhin, Alexandra Tolstoi, sora celebrului scriitor, Eleanor Roosevelt, sotia presedintelui SUA Franklin Delano Roosevelt, presedintele SUA Richard Nixon, balerinul Rudolf Nureyev. Cu ocazia turneului efectuat in SUA, STELA POPESCU si artistii OPEREI COMICE au sustinut la New York si la Connecticut reprezentatii cu spectacolul de muzica si dans Primavara Magnoliilor – un mozaic muzical coregrafic, slagare romanesti si internationale, arii de opera, cantonete, dansuri.

La Connecticut, gazda primitoare pentru artistii romani a fost Biserica Ortodoxa Romana Sfantul Dumitru, o constructie impresionanta care apartine celor doua comunitati ortodoxe surori, romana si macedoneana. Sute de romani au tinut sa fie prezenti la intalnirea cu artistii romani, dar mai ales cu Stela Popescu care a sustinut recitaluri de zile mari.

Text si foto: Oana Georgescu