ORFEUL de AUR pentru Romania si Opera Comica pentru Copii la Black Sea Fest – Euro Folk 2013, Bulgaria

Dupa ce au fost recompensati cu inalta distinctie Certificat of Excellence si calificativul Excellent la Mediterranean Culture and Art International Festival 2013 din Kepez, Antalya (Turcia), artistii Operei Comice pentru Copii din Bucuresti au fost raplatiti cu Grand Prix „Golden Orpheus” – Marele Premiu ”Orfeul de Aur” la cea de-a X-a editie, jubiliara a Black Sea Fest - Euro Folk 2013. Acest eveniment s-a desfasurat in Bulgaria, la Primorsko si Kiten din provincia Burgas.

Din distributie au facut parte solistii Oana Serban, Roberta Enisor, Jenyer Dumitrascu, Lucia Racoveanu si Bogdan Serban si ansamblul de balet alcatuit din Alexandra Corneanu, Theodora Munteanu, Andreea Soare, Claudia Iagar, Alis Birjovanu, Sabina Chirila, Andy Ardeleanu, Mihai Pricope, Daniel Manea, Octavian Iuga, Mircea Ionita si Andrei Dogaru.

Cele trei spectacole de cantece si dansuri traditionale romanesti au fost sustinute pe scenele amplasate in aer liber din cele doua orase de la malul Marii Negre. Programul artistic si valoarea, dar si succesul de care s-au bucurat de fiecare data artistii romani i-a determinat pe membrii juriului international sa le acorde Marele Premiu al Festivalului, ORFEUL de AUR (Grand Prix „GOLDEN ORPHEUS”).

Ansamblul Operei Comice pentru Copii condus de Smaranda Oteanu Bunea a devenit membru cu drepturi depline al Euro Folk Academy si va reprezenta Romania la Campionatul Mondial de Folclor – World Folk 2014.”La acest festival impresionant prin desfasurarea de forte si organizare, au evoluat ansambluri din Europa care s-au prezentat cu muzica etno, altii cu folclor arhaic, altii cu folclor clacisizat. Toti au respectat radacinile folcorului autentic. Valoarea artistilor Operei Comice din Bucuresti a fost unanim recunoscuta si apreciata de public in primul rand, dar si de membrii juriului. Au meritat din plin Marele Premiu! ” – a spusNikolov Kaloyan, directorul EAFF (European Association of Folklore Festivals) si organizator Euro Folk 2013.

Black Sea Fest – Euro Folk 2013 este un festival de muzica si dansuri traditionale, foarte bine cotat, organizat de Euro Folk Academy si de Primaria din Primorsko, sub egida EAFF – European Association of Folklore Festivals (Asociatia Europeana a Festivalurilor de Folclor). Considerat ”Numarul 1” in Europa, la acest festival participa anual intre 9.000 si 15.000 de muzicieni, interpreti si dansatori din toata lumea. Este transmis si preluat de peste 50 de posturi de televiziune si, prin intermediul World Wide Internet Television “Euro Folk” este transmis live si online pe tv.eurofolk.com.

Programul Black Sea Fest – Euro Folk 2013 a inclus mai multe categorii si sectiuni: dansuri si cantece traditionale, ansambluri, cantece populare, interpreti si solisti (muzica si dans), cantece vechi si romante. La fiecare dintre acestea s-au acordat Premii, dar Marele Premiu ORFEUL de AUR (GOLDEN ORPHEUS) a recompensat evolutia celei mai valoroase trupe de artisti din Festival, Opera Comica pentru Copii din Bucuresti.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu