Osaka, orasul multicolor si cosmopolit

Situat la gura raului Yodo, pe malul golfului cu acelasi nume, Osaka face parte din regiunea Kansai a insulei Honshu. Fosta capitala comerciala, a fost si a ramas al doilea mare oras din Japonia, dupa Tokyo si „inima” zonei metropolitane Osaka-Kobe-Kyoto.

Forfota orasului este permanenta, zi si noapte, Osaka fiind o metropola moderna, cosmopolita, mereu animata, colorata si plina de viata atat pentru locuitorii ei, cat si pentru zecile de mii de turisti care o viziteaza anual si care o considera, pe buna dreptate, “paradisul shoppingului”, dar si “capitala culinara” a tarii datorita numarului, varietatii si calitatii restaurantelor, cofetariilor, cafenelelor si a barurilor aflate peste tot.

Desi Japonia este recunoscuta pentru inaltul grad de tehnologie, pentru calitatea superioara a infrastructurii si a inovatiei inginerilor asiatici, Osaka gazduieste un proiect nemaivazut in lume. Arhitectii, inginerii si constructorii niponi s-au intrecut pe ei insisi atunci cand au decis ca autostrada suspendata din oras sa treaca printr-un bloc de locuinte. Acesta a fost “intrerupt” intre etajele cinci si sapte pentru a face loc autostrazii suspendate. Osaka este un oras care trebuie vizitat la pas…

Text si foto: Oana Georgescu