Parisul, orasul mereu tanar

Capitala Frantei si "orasul iubirii", Paris are peste 3800 de monumente istorice, multe dintre ele facand parte din Patrimoniul Cultural UNESCO. El isi pastreaza tineretea si atractivitatea pentru turistii de pretutindeni, fiind in prezent cel mai vizitat oras din lume.

Paris este impartit de Fluviul Sena in partea de sud si partea de nord. Pe cheiurile Senei, in special pe malul stang se afla faimosii buchinisti, vanzatorii ambulanti de carti, de ilustrate, carti postale, fotografii si afise de altadata.Cele 20 de arondismente care alcatuiesc Parisul sunt numerotate in spirala cu primul arondisment in centrul orasului, iar aglomerarea urbana este prima din Europa si a sasea ca marime pe plan mondial.Considerat ca fiind unul dintre cele mai scumpe orase, Parisul si imprejurimile sale realizeaza mai mult de un sfert din produsul intern brut al Frantei.

Parisul este astazi unul dintre cele mai mari centre economice si culturale ale lumii, iar influenta sa in arta, cultura, istorie, educatie si moda contribuie din plin la statutul de unul dintre cele mai importante orase din lume.

Podurile istorice de pe Sena, celebrul bulevard Champs Elysees, Tour Eiffel si Arcul de Triumf din centrul Place de L’Etoile, Catedrala Notre Dame de Paris, Place de La Concorde cu Obeliscul si Ghilotina, Domul Invalizilor si Muzeul Armelor unde se afla mormantul imparatului Napoleon, Muzeul Louvre si Palatul de la Versailles fac din Paris un oras simbol.

Oana Georgescu