Pasarea Rock, concert – eveniment

Formatia Pasarea Rock a debutat la Sala Palatului, in fata a peste 3.000 de spectatori, printr-un concert care a durat doua ore si a constat in trei parti, nelipsind personajele mitice din Cantafabule, acestora alaturandu-se hituri semnate de Mircea Baniciu, piese reorchestrate, ce fac parte din prima opera rock simfonic romaneasca, Mesterul Manole, care a avut premiera mondiala in noiembrie 2013, la Timisoara, dar si piese noi si altele, celebre, ale formatiei Phoenix.

Seara cea mare a inceput cu intrarea pe covorul rosu a formatiei si invitatilor, personalitati din lumea politica, din industria muzicala si mondena. Printre cei prezenti la la Sala Palatului s-au numarat Helmuth Duckadam, Octavian Bellu, Ivan Patzaichin, Maria Grapini, Mircea Geoana, Mircea Florian, Dorian Ciubuc, Teo Trandafir..
Concertul a fost sustinut de vocea inegalabila a lui Mircea Baniciu, de intervențiile grave ale bass-ului lui Josef Kappl sau de solo-urile de chitara ale lui Cristi Gram. Ovidiu Lipan Tandarica si-a dovedit din nou maiestria la tobe, iar Teo Boar si Vlady Cnejevici au fost la inaltime. Invitații serii, Marius Batu (chitara acustica), Costin Petrescu (percutie) și Mani Neumann (vioară, blockflöte) au contribuit din plin la succesul unui spectacolul –eveniment de neuitat cu jocuri de lumini, scenografie speciala si proiectii pe cele trei ecrane.

S-au cantat si piese noi: Legenda, Praznic naprasnic. Aplaudati la scena deschisa, cei noua muzicieni au incheiat seara cu doua bisuri, ridicand sala. O atmosferă minunata, a spus Mircea Baniciu la finalul concertului, iar Ovidiu Lipan Tandarica a adaugat: O seara plina de energii pozitive, va multumim!.

TONICA si SENSO TV sunt parteneri media ai acestui proiect muzical initiat de Mircea Baniciu, Josef Kappl si Ovidiu Lipan Tandarica.

Turneul Pasarea Rock va continua din 7 aprilie 2014 cu noua orase: Constanta (Casa de Cultura a Sindicatelor, 7 aprilie), Galati (Casa de Cultură a Sindicatelor, 8 aprilie), Bacau (Teatrul de Vara Radu Beligan, 9 aprilie), Iasi (Casa de Cultura a Studenților, 10 aprilie), Sibiu (Casa de Cultură a Sindicatelor, 11 aprilie), Timisoara (Filarmonica Banatul, 12 aprilie), Oradea (Queen’s Music Pub, 13 aprilie), Cluj-Napoca (Casa de Cultura a Studentilor, 14 aprilie), Buzau (No Limit, 26 aprilie).

Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Oana Georgescu