Pe urmele timpului

Dupa ce in perioada 2 - 25 iulie 2010, ne-am aflat la Muzeul Tarii Crisurilor din Oradea unde expozitia Pe urmele timpului a avut un real succes, din 29 iulie pana in 26 august 2010, ne veti intalni la Complexul National Muzeal ASTRA din Sibiu.

Programul cultural Colectii satesti din Romania. Patrimoniu si identitate locala are ca obiectiv pe termen lung acordarea unui ajutor specializat colectionarilor de obiecte etnografice din zona rurala care au infiintat sau sunt pe cale sa infiinteze un muzeu particular, in lipsa unei legislatii care sa includa si astfel de initiative pro-patrimoniu. Am descoperit multi astfel de entuziasti, in toata tara, suntem in bune relatii cu multi dintre ei, pe 14 dintre ei i-am vizitat, apoi i-am invitat la muzeu, unde i-am invatat ce stim si le poate fi de folos, prin stagii de formare cu specialisti. Impreuna cu ei am adus la Bucuresti, in 2008 si 2009, minunate colectii satesti din Romania.

Pentru a atrage atentia opiniei publice asupra acestor initiative, Muzeul Taranului Roman va organiza in 2010 o expozitie itineranta de fotografie, cu imagini din toate cele 14 colectii, cu sprijinul urmatoarelor muzee: Muzeul Tarii Crisurilor, Muzeul National al Carpatilor Rasariteni, Complexul National Muzeal ASTRA si Muzeul Judetean Olt. MTR aduce fotografiile, iar invitatii sai, colectionarii originari din zona muzeelor-gazda, expun obiecte din colectiile proprii: Aurel Flutur si Keri Gaspar la Oradea, Doina Dobrean si Lajos Szocs la Miercurea-Ciuc, Ileana Morariu la Sibiu si Constantin Nitu la Slatina.

Urmatoarele expozitii:
31 august – 30 septembrie 2010, la Muzeul National al Carpatilor Rasariteni, Miercurea-Ciuc
5 – 24 octombrie 2010, la Muzeul Judetean Olt, Slatina

Mai multe informatii legate de acest proiect puteti gasi si pe www.muzeultaranuluiroman.ro