Periplu pe riviera mediteraneana

Riviera italiana este una dintre atractiile turistice ale Italiei, coasta Liguriei cuprinzand orase si statiuni superbe precum Genova, Alassio, Portofino. Situat in partea de nord a Italiei, Genova este unul dintre cele mai importante orase maritime, capitala a Liguriei si principal port la Mediterana de deservire a insulelor Corsica si Sardinia.

Aflat intre munte si mare, Genova a fost capitala culturala europeana in 2004, multe dintre obiectivele istorice si arhitectonice fiind inscrise pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO. Printre genovezii celebri se numara marele navigator Cristofor Columb si violonistul Nicolò Paganini care au adus si au purtat faima orasului peste mari si tari. Ca sa ajungi la Portofino, (situat pe riviera italiana, la 30 km vest de Genova), trebuie sa te imbarci de pe Insula Margherita, o insula absolut superba, deci plina mereu cu turisti. Vechi sat de pescari, Portofino a devenit intre timp una dintre destinatiile favorite ale celebritatilor lumii.

De-a lungul timpului, aici s-au perindat pentru a-si celebra casatoriile sau pentru a-si petrece vacanta celebritati precum Grace Kelly, Sophia Loren, Humphrey Bogart, Jackie Kennedy si Aristotel Onassis, Kylie Minogue, Oprah Winfrey, Beyonce, Rod Stewart, Elton John, Paris Hilton, actorii Elisabeth Taylor si Richard Burton, George Clooney, Eva Longoria, Tom Cruise si Denzel Washington, fotbalistul Wayne Rooney sau designerii Domenico Dolce si Steffano Gabbana. Premierul italian Silvio Berlusconi este si proprietarul unei case de vacanta in Portofino.

Oana Georgescu