Poezie si Jazz la Mogosoaia

Pentru al treilea an consecutiv, iubitorii poeziei si ai jazzului au fost invitati intr-unul dintre cele mai frumoase spatii din jurul Bucurestilor. Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia a gazduit cea de-a III-a editie a Verii de Poezie si Jazz, un eveniment cultural coordonat muzical de Sebastian Gheorghiu si moderat de poetul Dan Mircea Cipariu.

Partener media a fost SENSOTV.RO prin Programul CATENA pentru ARTA.
Pianistul Mircea Tiberian, percutionistul american John Betsch si contrabasistul Michael Acker au adus muzica imaginatiei infinite la Palatul Mogosoaia. Lor li s-a alaturat poetul Dan Mircea Cipariu care a recitat cateva poezii ale sale, dar si ale actritei Ioana Craciuenscu, o artista care si-a impartit iubirea intre doua tari si doua culturi – romana si franceza – la fel cum a impartit iubirea intre actorie si poezie.

In iulie si august Palatul Brancovenesc de la Mogosoaia se transforma intr-un loc al intalnirii dintre mari poeti contemporani si importanti artisti de jazz. Prin programul ”Oportunitati la Tine Acasa”, 5 poeti si 20 de jazz-isti de prima valoare ofera seri culturale de exceptie intr-un loc incarcat de istorie. Printre acestia s-au aflat Traian T. Cosovei&Three for Helen, Andra Rotaru, Ana Maria Galea&friends, Ioana Craciunescu&Mircea Tiberian (pian), John Betsch (percutie, SUA), Michael Acker (contrabas), urmand ca in august sa ii putem aplauda pe Nicolae Prelipceanu&Jazzapella (11 august) si Liviu Ioan Stoiciu&Ana Cristina Leonte quartet (18 august).

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Mihai Benea