Premiile EUROPAfest 2011

In cadrul EUROPAfest 2011, pentru prima data in istoria Bucharest International Jazz Competition, o trupa din Romania - SORIN ZLAT TRIO (Sorin Zlat – pian, Adrian Flautistu – contrabas, Laurentiu Zmau – tobe) a fost desemnata castigatoarea Marelui Premiu.

Bucharest International Jazz Competition este cotat drept unul dintre primele trei concursuri de jazz din Europa si a reunit in Semifinala 18 trupe de jazz cu muzicieni din 21 tari. A fost inca o editie de succes a EUROPAfest care a adus la Bucuresti 300 de muzicieni din 45 de tari care au sustinut zeci de concerte de jazz, blues, pop si muzica clasica. Concertele s-au derulat in Sala ArCuB, Club Tribute, The Loft si Centrul Cultural Ungar.

Timp de o saptamana, in afara muzicii de calitate, au avut loc si alte momente importante: celebrarea Zilei Europei in cadrul Opening Concert realizat in parteneriat cu Reprezentanta Comisiei Europene in Romania, traditii si muzica elvetiana la Swiss Jazz Night si vizita pe care muzicienii au facut-o la Palatul Elisabeta. Din juriu au facut parte binecunoscutul pianist britanic Wayne Brown – Directorul Artistic Bucharest International Jazz Competition, Svetoslav Nikolov din Bulgaria, directorul de programe JazzFM Radio si muzicologul Carmen Stoianov din Romania.

Oana Georgescu