Recital extraordinar Alexandru Arsinel

Sala „George Enescu” a Universitatii Nationale de Muzica Bucuresti a gazduit un spectacol inedit dedicat Zilei Internationale a Pensionarilor si desfasurat sub patronajul Organizatiei Natiunilor Unite - ONU. Acest eveniment i-a reunit pe aceeasi scena pe actorul Alexandru Arsinel, directorul Teatrului de Revista “Constantin Tanase” si pe soprana Bianca Manoleanu, care au sustinut cate un recital acompaniati de formatia de suflatori „Spirit Brass Ensemble”.

O premiera absoluta in peisajul muzical de gen, mai ales ca toti cei prezenti au avut ocazia sa-l revada si sa-l asculte cantand pe marele actor Alexandru Arsinel. Desi este considerata a fi una din vocile cele mai bune pentru genul atat de pretentios al liedului, Bianca Manoleanu s-a impus in arta interpretativa romaneasca ca “o soprana cu o mare forta de expresie, cu o frazare impecabila si o distinctie aparte”.

„Spirit Brass Ensemble” este o initiativa a tubistului si profesorului universitar Mihai Ceascai, fiind alcatuit din membri ai Orchestrelor Societatii Romane de Radioifuziuine, precum si din fosti membri ai ansamblului „Romanian Young Brass” infiintat in 2006. Are un repertoriu foarte divers, de la Baroc la contemporan, de la prelucrari de muzica traditionala si pana la muzica anilor 1920-1930, pagini celebre de muzica de film in aranjamente de brass band sau transcriptii si aranjamente ale unor capodopere din literatura simfonica romaneasca si universala.

Profesionalismul, valorea si notorietatea ansamblului au determinat scrierea unui mare numar de lucrari pe care le-a interpretat deja in premiera mondiala. „Spirit Brass Ensemble” va sustine o serie de spectacole dedicate Semicentenarului mortii lui Ion Vasilescu, considerat creatorul muzicii usoare romanesti, in compania acelorasi Alexandru Arsinel si Bianca Manoleanu, precum si un concert dedicat muzicii de film, sustinut la Studioul de concerte „Mihail Jora” al SRR – Sala Radio si intitulat „Muzica eroilor”.

Oana Georgescu