Romania calificata in finala Eurovision 2013

Cezar Ouatu a tinut o Romanie intreaga cu sufletul la gura aseara, in a doua semifinala Eurovision 2013. Show-ul lui Cezar pe scena de la Malmo a fost unul de exceptie, cu accente dramatice, fulgere si alte efecte speciale, proiectate pe un ecran video gigant. Bucuria a fost imensa la anuntarea calificarii in finala de sambata, 18 mai. In seara finalei, toate tarile participante, inclusiv cele care au iesit din competitie, vor avea posibilitatea sa voteze. Hai Romania, succes Cezar Ouatu!

Imediat dupa semifinala de joi seara, a avut loc o tragere la sorti preliminara, potrivit careia concurentii aflau daca vor evolua in prima sau in a doua jumatate a finalei Eurovision 2013. Cezar a tras un bilet care ii indica evolutia in a doua parte a finalei. Insa el va fi chiar primul concurent din cea de-a doua jumatate si va evolua pe pozitia a 14-a.

Ordinea intrarii in concurs la finala Eurovision 2013 va fi urmatoarea: Franta, Lituania, Republica Moldova, Finlanda, Spania, Belgia, Estonia, Belarus, Malta, Rusia, Germania, Armenia, Olanda, Romania, Marea Britanie, Suedia, Ungaria, Danemarca, Islanda, Azerbaidjan, Grecia, Ucraina, Italia, Norvegia, Georgia si Irlanda.

Cele mai bune performante ale Romaniei in competitia Eurovision au fost de doua ori locul al treilea, obtinut in 2010 de Paula Seling si Ovi cu piesa “Playing with fire” si in 2005 de Luminita Anghel si Sistem cu “Let Me Try”, si o data locul al patrulea, in 2006, prin Mihai Traistariu cu “Tornero”.

Catena sustine Romania la Eurovision!