Carnea de caprioara se dezoseaza si se tine cateva ore la fezandat, se impaneaza cu usturoi si slanina. Dupa aceasta se condimenteaza carnea pe ambele parti cu mirodenii speciale pentru vanat, se pune rulada de caprioara intr-o tava toarna ulei, dupa care toarna apa astfel incat sa acopere carnea pana la jumatate.
Se incinge cuptorul in prealabil, pana cand acesta ajunge la 300-320 de grade. Se feliaza legumele – morcov, ceapa, ciuperci, un catel de usturoi intreg, foi de dafin, cimbru, fire de patrunjel, sare, piper proaspat macinat, dupa gust, cimbru uscat, vin rosu, otet si cateva linguri de ulei, unt si un pahar cu apa. Carnea de caprioara nu se patrunde foarte repede, motiv pentru care trebuie sa ai grija sa fie patrunsa foarte bine. Se poate folosi orice garnitura de legume si un vin rosu. Carnea de vanat in general si carnea de caprioara in special este mult mai sanatoasa decat friptura de vita sau cea de porc, deci poate deveni una dintre mancarurile preferate.