Intr-un apartament de bloc, cineva s-a gandit sa faca o salina pentru pacientii care nu isi permit sa ajunga intr-o salina naturala. Sarea este pulverizata printr-un aparat special, iar pacientii sunt pregatiti, inainte de a intra in atmosfera cu ionii de sare, intr-o alta camera unde, pentru o jumatate de ora, respira aer purificat asemenea celui de munte, astfel incat aparatul respirator sa fie pregatit pentru a absoarbe pulerea de sare. Urmeaza apoi sedinta cu ioni de sare, timp de o ora.
Aflati in atmosfera respirabila, aerosolii salini sunt inhalati in mod natural de catre curant pe ambele cai: nazal si pe gura. Aerosolii de dimensiuni cuprinse intre 0,5-0,9 microni se depun pe caile respiratorii superioare in cavitatea bucala, cavitatile nazala si faringe, in timp ce aerosolii de dimensiuni mici, de marimi situate intre 0,1-0,5 microni ajung in organele inferioare ale aparatului respirator: laringe, bronhii, bronhiole si alveole pulmonare. Prin absortia de catre aceste organe, aerosolii salini dezinfecteaza si fluidizeaza mucoasele, ajutand la eliminarea toxinelor, la refacerea elasticitatii membranelor celulelor si la reducerea PH-ului organelor de respiratie.
Avantajele salinei artificiale sunt, potrivit medicului Ion Voicu, specialist medicina generala si homeopatie, pretul redus al sedintelor, faptul de a avea o salina chiar in Capitala fara a mai fi nevoit sa platesti transportul si cazarea ca in cazul vizitei la salinele naturale si, in plus, pentru pacientii care nu suporta temperaturile joase din salinele naturale, in salina artificiala atmosfera incarcata cu pulberi de sare este la temperatura camerei.