Salonul de carte, presa si muzica 2012

Cea de-a XVII-a editie a Salonului de carte, presa si muzica a fost gazduita de Muzeul National de Istorie a Romaniei, evenimentul reunind edituri, importatori si distribuitori de carte, fundatii, societati si institute culturale, institutii de invatamant superior si, nu in ultimul rand, importanti reprezentanti ai mass-mediei (presa scrisa, audiovizual).

Toate acestea au atras sute de vizitatori doritori de carte beletristica, tehnica, didactica, stiintifica, universitara, academica, economica, enciclopedica, critica, memorialistica, literatura pentru copii si nu in ultimul rand de lucrari muzicale, CD-uri si DVD-uri.

Manifestarea a constituit cadrul perfect de evidentiere a diversitatii culturale a comunitatilor etnice, comunitati prezente in standuri proprii cu elemente specifice si pitoresti vizand arta, cultura, traditiile si obiceiurile proprii. Au fost organizate lansari de carte, mese rotunde, dezbateri, recitaluri de poezie, dansuri, concursuri, concerte, ateliere de creatie pentru tineret.

Sala Lapidarium a Muzeului National de Istorie a Romaniei a gazduit si doua evenimente notabile, de mare actualitate, care s-au bucurat de un imens succes: prezentarea proiectelor culturale Biblioteca Virtuala Dacoromanica – un model cultural actual si Muzeul Virtual Mihai Eminescu al fundatiei internationale cu acelasi nume.

Oana Georgescu