SARBATORITI DE FLORII

De Sarbatoarea Floriilor, ne amintim si de minunatii actori pe care ii iubim si care ne daruiesc si acum clipe minunate: Florin Zamfirescu, Florina Cercel, Florin Piersic, Florin Piersic Jr

Pe unii ii stim din copilarie. L-am iubit pe eroul nostru, Margelatu, un fel de Superman al romanilor , un Rambo, un alt Clint Eastwood care cutreiera pamantul. Tresaream de fiecare data cand i se termina palaria cu seminte, ne bucuram cand impartea pumni si picioare cu generozitate celor rai, cand scapa din capcanele ingenioase intinse de cele mai frumoase femei care-i cadeau la picioare fara ca el sa faca nimic..

Pe frumoasa si atat de talentata Florina Cercel, cine o poate uita? O femeie puternica, vulcanica, pasionala, o actrita care umple scena cu o forta neobisnuita. Voce, statura, privire patruzatoare, o Vassa Jelesnova neintrecuta, ( premiul UNITER pentru “cea mai bună interpretare feminină” , piesa “Vassa Jeleznova”, de Maxim Gorki, regia Ion Cojar, 1990)

Florin Zamfirescu (nascut pe 11 aprilie) este unul din cei mai cunoscuti actori romani. Chipul sau, brazdat de riduri, mereu cu un ras ce sta sa infloreasca in coltul gurii , imi aminteste de Zorba grecul. O vitalitate si o energie ce cresc pe masura ce se inmultesc rolurile in teatru si film, mult umor, farmec, doi ochi copilarosi, o voce de neuitat care poate sa urce pina la cer sau sa sopteasca povesti nemaiauzite. Si mai are si doi copii frumosi si talentati, pe Vlad si pe Stefana Zamfirescu, de-acum doi actori maturi, care au la randul lor copii.

Florin Piersic Jr, atat de talentat si atat de diferit, dar la fel de celebru ca si tatal sau. Si-a cladit un drum propriu, conform cu firea sa rebela (pentru care e si atat de iubit de tineri) cu principiile si cu standardele sale artistice. Pe scena sau in film, Florin Piersic Jr are inca multe de spus. De la marele succes cu Sex, drugs, rock&roll, un one man show in care interpreteaza personaje atat de diferite. Piersic Jr.vorbeste intr-una. Si vorbeste bine, pe limba lui, pe intelesul nostru, atat de diferit dar atat de fidel lui insusi. Ca o pasare cantatoare…


Realizator: Mihaela Moldoveanu