Satul romanesc, sat European?

Muzeul Taranului Roman – cunoscut pe vremuri si ca Muzeul de la Sosea, va continua ciclul sau de conferinte vizand dezbaterea publica a problematicii vaste a traditiilor in cultura romana actuala. Conferintele se adreseaza publicului larg, in mod special tinerilor specialisti din domeniile umaniste si se organizeaza in fiecare luna, la Clubul Taranului.

Joi, 4 noiembrie 2010, de la ora 18:00, la Clubul Taranului, se va dezbate tema Satul romanesc, sat European?

Participa:
Iaromira Popovici (jurnalista Dilema Veche), Alina Jantea (D.C. Communications), Gabriel Giurgiu (jurnalist TVR), Bogdan Voicu (sociolog Institutul de Cercetare a Calitatii Vietii)
Moderator:
Vintila Mihailescu (antropolog / SNSPA)

Nu se poate sa nu fi vazut macar o data, pe unul sau altul dintre drumurile tarile, placuta cu „Sat European”. V-ati intrebat insa ce se ascunde in spatele acestui indicator, ce au facut atat de deosebit localnicii ca sa merite acest apelativ? Mai mult, ce inseamna in general, pentru un sat romanesc actual, sa fie „european”? Invitatii acestei Conferinte de la Sosea vor incerca sa va lamureasca.

Despre celelalte editii ale Conferintelor de la Sosea puteti gasi texte, fotografii, inregistrari audio si loc de comentat, pe blog la: http://www.muzeultaranuluiroman.ro/conferinte/