Seductive by Adela Diaconu si Ciprian Vaida

Cea de a VIII-a editie a Festivalului de moda Fashion TV Winter Festival 2015 a fost organizata in premiera pentru Romania. Conacul Heldsdorf din comuna Halchiu a devenit gazda desavarsita a celor doua seri care au transformat Brasovul in capitala modei. Fashion TV Winter Festival este un eveniment cu traditie, primele sapte editii avand loc in localitatea austriaca Kitzbuhel supranumita si Perla Alpilor Austrieci. Cel mai important festival de moda al iernii a reunit designeri romani, top-modele de succes, branduri internationale si vedete indragite.

O colectie seducatoare

Pe podiumul de prezentare au defilat creatii reprezentative pentru anul 2015, colectii noi semante de desingeri romani care s-au facut remarcati prin talent, imaginatie, stil sau abordari nonconformiste.
Printre acestia s-au numarat designerii Adela Diaconu (a fost prezentatoarea festivalului) si Ciprian Vaida, creatiile lor fiind reunite sub numele Seductive. Inedit a fost si momentul muzical live sustinut de interpreta Dorina Vasilashko. Originara din Republica Moldova, Dorina Vasilashko s-a nascut intr-o familie de artisti si a crescut inconjurata de muzica. Dupa 7 ani de studiu al pianului si premii la concursuri de canto si de interpretare a chansonettelor frantuzesti, romantelor si cantecelor populare se muta in Romania.
Avea numai la 16 ani cand incepe adevarata cariera in lumea muzicii. Plina de viata, originala si pasionata de tot ce inseamna arta si frumos, Dorina Vasilashko a cucerit anul acesta cu vocea sa unica si prezenta deosebita, fiind laureata cu distinctia de Cel mai valoros debut muzical in 2014.
Colectia Seductive se remarca prin simplitate si rafinament, se bazeaza pe o gama cromatica rafinata, materiale luxoase, elegante, pe combinatii de croieli clasice, cu linii moderne. Albul si negrul au devenit fundal pentru broderii si aplicatii cu cristale Swarovski si paiete ce confera stralucire tinutelor. Materialele (au dominat matasea si voalul) urmeaza o linie vaporoasa, care invaluie corpul si pun in valoare silueta feminina. Rochiile se axeaza pe linia elegantei si a clasicului, colectia fiind conceputa sub semnul feminitatii si a rafinamentului.

…si coafuri irezistibile

Farmecul si pretiozitatea colectiei Seductive au fost completate de creatiile migaloase realizate de hairstilistul Ciprian Vaida al carui mesaj a fost: ,Sa fii dependent de seducator. Coafurile din colectie au fost inalte, inspirate din cele clasice destinate serilor festive. Obisnuitul styling spaniol a depasit cu mult dimensiunile uzuale. S-au folosit extensii si adaosuri de par sintentic pentru a creea volume exagerate, dar care au accentuat, asemenea machiajului, frumusetea si eleganta desavarsita a modelelor. Anul 2015 a inceput spectaculos pentru Ciprian Vaida, dupa 8 ani de implicare si dedicatie totala in industria frumusetii. La numai 24 de ani, pe langa multe alte realizari, tanarul stilist a fost desemnat Cel mai bun hairstylist al anului 2014.

Dana Savuica a revenit pe podium

Dupa 18 ani de la incheierea carierei de model, binecunoscuta Dana Savuica a revenit in lumina reflectoarelor ca invitat special in cadrul prezentarii colectiei semanta Adela Diaconu si Ciprian Vaida. Vedeta a pasit cu incredere pe podium, la fel de stralucitoare si extravaganta ca pe vremea in care activa ca model, fiind aplaudata la scena deschisa.
Adela Diaconu, care a debutat ca designer pe catwalk-ul Bucharest Fashion Week 2014 este realizatoare si prezentatoare a emisiunii de life-style BV01ADE. Aparitiile sale in cadrul emisiunilor cu tinute vestimentare create, accesorizate si stilizate de ea au atras atentia si admiratia telespectatorilor, colegilor de breasla si vedetelor. A practicat tenis de performanta, a cochetat cu politica si s-a impus ca producator de emisiuni de televiziune si ca organizator de evenimente.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu