ShortsUp Metamorfoze

In luna martie, ShortsUP s-a intors la Opera Nationala Bucuresti pentru editia intitulata “Metamorfoze”.De la adolescent la barbat, de la copil la batran, de la pasiv la criminal, fiecare film a prezentat calatoria unor personaje catre o noua personalitate sau viata.

Cuprinzand atat scurtmetraje de fictiune, cat si animatii, selectia editiei ShortsUP Metamorfoze a fost una deosebit de interesanta si completa. Mai mult, surpriza cea mai placuta a reprezentat-o prezenta in aceasta selectie a scurtmetrajului din 1995, “Avant le petit déjeuner” (“Inainte de micul-dejun”), in regia lui Cristi Puiu si inspirat de piesa de teatru a lui Eugene O’Neill, “Before breakfast”. Scurt metrajul a fost realizat de regizor la École Supérieure din Geneva si prezinta violenta ce ia nastere intr-un cuplu.

Pentru aceasta editie, ShortsUP a gazduit si lansarea numarului cinci a trimestrialului “Decat o revista”, a carei coperta semnata de fotograful Alex Galmeanu anunta un pictorial cu actrita Ana Ularu.
Evenimentul a debutat cu monologul actritei Madalina Ghitescu, care a citit un fragment din “Decat o revista” si s-a incheiat cu monologul lui Vexx, care a asigurat astfel fundalul sonor pentru scurtmetrajul “Le Miroir”, in regia lui Laurent Fauchere si Antoine Tinguely (Elvetia, 2010).

ShortsUP este un festival ce are loc luna de luna in Bucuresti si care aduce scurtmetraje deja consacrate in spatii mai putin conventionale.