Soacra cu trei nurori, musical cu Stela Popescu

Opera Comica pentru Copii a lansat o noua premiera: musicalul Soacra cu trei nurori, dupa binecunoscuta poveste a lui Ion Creanga. Marea actrita Stela Popescu a revenit pe scena giulesteana in dubla ipostaza: interpreta a rolului principal si regizor.

Si pentru tanarul si talentatul compozitor Roman Vlad musicalul Soacra cu trei nurori reprezinta o revenire, el semnand muzica pentru mai multe spectacole. Colaborarea dintre Stela Popescu si Roman Vlad dateaza de ceva vreme.

Cele mai de succes productii ale echipei actor-regizor-compozitor sunt musicalurile Diamantul si gasca (dupa Sir Arthur Conan Doyle) si Scufita rosie (dupa Fratii Grimm), Piatra din casa (regia Cristian Mihailescu), O noapte furtunoasa (a fost prezentat pe Broadway, pe scena de la Town Hall). Soacra cu trei nurori a fost pentru mine o noua provocare, am lucrat mult la acest spectacol, cateva luni, dar a fost si o reală plăcere – a spus Roman Vlad imediat dupa premiera. Sunt sapte personaje foarte bine conturate, carora m-am straduit sa le găsesc corespondete muzicale adecvate. La fel si momentele de dans sustinute de baletul Operei Comice… Am tinut cont de publicul foarte tanar, am scris o muzica atragatoare, accesibila, dar si actuala.

Scenografia este semnata de Viorica Petrovici, asistent de regie este tenorul Valentin Racoveanu, iar coregrafia apartine lui Mihai Babuska si lui Vali Rosca.

Alaturi de Stela Popescu si de baletul Operei Comice pentru Copii, joaca Raluca Oprea, Oana Serban, Roberta Enisor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitrascu, Gabriela Daha, Andrei Lazar, Daniel Filipescu, Fang Shuang, Bogdan Serban, Levente Ambrus, Andrei Rosu s.a.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu