“SOPHYSTIQUE” by Liza Panait

Eleganta, imaginatia debordanta, creativitatea si rafinamentul tinutelor vestimentare prezentate de binecunoscuta creatoare Liza Panait la WORLD TRADE PLAZA - Pullman Hotel au contribuit din plin la succesul colectiei de primavara - vara 2010 intitulata simbolic "SOPHYSTIQUE".

Dantela, transperentele, tesaturile vaporoase (majoritatea fabricate in Japonia), aplicatiile pe material executate manual, asimetriile, insertiile in material, accesoriile – “vedete” ale tuturor colectiilor semnate de Liza Panait au fost atu-uri ale unei noi colectii de sezon si de…senzatie, unice si cu siguranta irepetabile. Pentru ca orice face si creeaza Liza Panait este unic si totodata atat de personal! Imbinarea dintre tehnologie si lucrul executat manual, elementele din Art Deco si Art Nouveau si incursiunea prin moda anilor ’30-‘40, ’60 si ’80 sau dantela omniprezenta ca detaliu de produs, s-au regasit in fiecare dintre cele peste 80 de creatii vestimentare prezentate pe podium.

VEDETA colectiei “SOPHYSTIQUE” a fost ROCHIA! Ea, ROCHIA, REGINA colectiei a facut legea! Cu modele si lungimi pentru toate siluetele, gusturile si varstele, cu umeri proeminenti, talie marcata, insertii in material si nuante, tonuri si culori pornind de la lila, mov, aramiu, orange, fucsia sau verde, cu accente de rosu si multe tonuri de “nud”. Negrul si albul au fost dominantele colectiei, semn ca si in acest an inca sunt la moda.

Pe podium le-am remarcat pe Monica Columbreanu, Lorette, Aminata, Catalina Iancu (Locul I la Finala Mondiala “MODEL OF THE UNIVERSE” 2005, Antalya) si pe Gabriela Szilagy, dar MIREASA colectiei a facut cu adevarat senzatie. Frumusetea Edei Marcus, prezentatoarea Stirilor Sportive de la TVR, (practic o “necunoscuta” in mass-media pentru simplul fapt ca nu este o “prezenta mondena”) si felul de a prezenta rochia de mireasa a colectiei au lasat asistenta muta de uimire pentru cateva momente. Apoi, ropotele de aplauze nu au mai contenit pana la final cand Liza Panait a pasit triumfatoare pe podium.

Asa cum ne-au obisnuit in fiecare sezon, prezentarile Lizei Panait sunt onorate de o multime de vedete din show-biz, sport, muzica, teatru, politica. Toti ii sunt client fideli si poarta cu mandrie creatiile sale. I-am remarcat de data aceasta pe soprana Felicia Filip si regizorul Cristian Mihailescu, actorii Cristina Deleanu si Eugen Cristea, Irinel si micuta Irina Columbeanu, Andreea Balan, Aura Urziceanu, Ivan, Georgiana si Yvonne Patzaichin, Monica Iagar, Cristina Spatar, Monica Iagar, deputatul PSD Ro Colectia SOFISTIQUE by LIZA PANAITdica Nassar (Pres.Comisiei de Sanatate din Camera Deputatilor) si deputatul PNL Cristina Pocora, actrita Nuami Dinescu, Catalin Ionescu-Arbore, Directorul Operei Nationale Bucuresti, vedetele TV Iuliana Tudor (“O data-n viata”-TVR), Anca Turcasiu (Kanal D), Dan Cruceru (FOCUS Monden-Prima TV), Cristina Spatar.

Bravo, Liza! Sa ramai mereu veritabila SOFISTIQUE!