Spectacolul Don Pasquale de Gaetano Donizetti

Opera Comica pentru Copii a gazduit la premiera spectacolului de Don Pasquale de Gaetano Donizetti (versiune adaptata pentru micii spectatori), o noua surpriza a actualei stagiuni pe binecunoscuta scena bucuresteana!

«Don Pasquale » reprezinta una dintre «perlele» belcanto-ului italian si una dintre cele mai frumoase opere din toate timpurile. Nu exista teatru liric important din lume care sa nu fi montat acest titlu. Este cea mai melodioasa opera a lui Donizetti. Montarea mea poate fi plasata in orice epoca, tocmai pentru a sublinia ca subiectul poate fi valabil oricand. Imi doresc ca, dupa ce vad acesta premiera, totii copiii sa plece de la Opera Comica pentru Copii indragostiti de spectacolul de opera – a declarat regizorul Cristian Mihailescu.

Scenagrafia este semnata de Viorica Petrovici, iar asistent de regie este tenorul Valentin Racoveanu care face parte si din distributie.
Conducerea muzicala apartine lui Ciprian Teodorascu, iar acompaniamentul, Ansamblului Serioso.
Din distributie fac parte Stefan Schuller, Andrei Lazar, Fang Shuang, Vicentiu Taranu, Valentin Racoveanu, Gabriela Daha, Raluca Oprea, Oana Serban, Roberta Enisor, Lucia Racoveanu, Jennifer Dumitrascu, Bogdan Serban s.a.

Acest material va este oferit de Catena.

Realizator: Oana Georgescu
Foto: Oana Georgescu