Sport, Dieta si Vedete

Scrisa de Florentina Opris, binecunoscut realizator TV si promotor al vietii sanatoase prin sport si alimentatie, cartea “Sport, dieta si vedete”, prezinta informatii pretioase despre sport, alimentatie, diete si despre felul in care se raporteaza la aceste aspect, personalitati ale vietii publice. Este un “manual” impotriva stresului si o pledoarie pentru un corp sanatos si o viata echilibrata.

Cartea cuprinde trei capitole principale, dupa cum sugereaza chiar titlul: sport, dieta si opiniile vedetelor despre miscare si viata sanatoasa in general. Recomandata chiar de prof.dr. Gheorghe Mencinicopschi in prefata, aceasta are un limbaj familiar, pe intelesul tuturor, descriind asocierea corecta a alimentelor, care sunt beneficiile lor sau cum trebuie sa asociem miscarea cu dieta echilibrata.

Explicarea notiunilor de lipide, glucide, proteine, oligoelemente sau minerale, dar mai ales specificarea alimentelor care le contin este extrem de utila oricarei persoane interesate sa aiba un corp sanatos si o viata echilibrata. Faptul ca Florentina, care se mandreste cu o viata intreaga dedicata sportului si cu multe premii obtinute tocmai datorita acestei pasiuni, este printre putinele persoane care isi continua hobby-ul la… locul de munca, i-a oferit o multime de satisfactii printre care si premiul „Femeia Anului” obtinut in 2009 datorita campaniei nationale „Alege sa fii sanatos”.

“Vedetele sunt repere pentru multi dintre noi si le-am dedicat un capitol special in carte. Le-am luat un mini-interviu si astfel am aflat stilul lor de viata. Am vorbit cu Adina Buzatu, Printesa Lia, Monica Tatoiu, Catalin Botezatu, Gianina Corondan si Simona Patruleasa” – a dezvaluit Florentina Opris.

Oana Georgescu