Start: Evenimente de Alergare Stradala in Bucuresti

Asociatia Bucharest Running Club (ABRC), organizatorul celor mai mari competitii de alergare stradala din Romania a anuntat calendarul competitiilor de alergare stradala din 2015: OMV Petrom Bucharest Half Marathon (editia a IV-a, 16-17 mai 2015) si Raiffeisen Bank Bucharest Marathon 2015 (editia a VIII-a, 3-4 octombrie 2015).

Personalitati sportive, vedete – Ambasadori, ONG-uri, fundatii, mari companii si asociatii de ajutorare sustin sportul sub toate formele sale.

La evenimentul organizat de Asociatia Bucharest Running Club s-a facut bilantul anului 2014 si a fost anuntat programul evenimentelor si planurile pentru anul 2015. Au luat cuvantul Gabriela Szabo, Ministrul Tineretului si Sportului, Valeria Racila van Groningen, Presedinte ABRC, Mihaela Geoana, Presedinte Fundatia Renasterea, Ramona Zanfirescu, (Head of Press Office, OMV Petrom), Corina Vasile (Director Comunicare Raiffeisen Bank), Andrea Rossini (Chief Commercial Officer, Consumer Business Unit, Vodafone Romania), Adrian Nicolaescu (Director Marketing Mega Image), Cosmina Burcezan (Business Development Manager, Hilton Athenee Palace) si Nicolae Curta, Secretarul Federal al Federatiei Romane de Atletism.
Organizatorii au anuntat ca editiile din 2014 ale OMV Petrom Bucharest International Half Marathon si Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon la care au participat si reprezentantii CATENA RACING TEAM au reunit 14.000 de alergatori din 55 de tari, 20.000 de suporteri si 1.000 de voluntari, fiind singurele competitii din Romania inscrise in calendarele internationale IAAF si AIMS, datorita standardelor la cel mai inalt nivel carora li se conformeaza. Obiectivele tactice pentru 2015 – 2018 includ cresterea numarului de alergatori la 13.000 de alergatori adulti si la 26.000 de spectatori/ eveniment si cresterea numarului de evenimente la 5/ an – a declarat Oana Nastase, director ABRC.
Calitatea evenimentelor a fost recunoscuta prin acordarea de distinctii in cadrul Galei Nationale a Voluntarilor 2014 si a PR Awards 2014.
Pentru ca au castigat notorietate atat la nivel national, cat si international, cele doua evenimente si-au simplificat denumirea, devenind din 2015 – OMV Petrom Bucharest Half Marathon (OPBHM), respectiv Raiffeisen Bank Bucharest Marathon (RBBM). Aflat la cea de a IV-a editie, OPBHM va avea loc in 16-17 mai, iar cea de a opta editie a RBBM se va desfasura in 3-4 octombrie. Ambele evenimente isi pastreaza formatul de anii trecuti – ziua de sambata fiind dedicata Cursei Copiilor, iar cea de duminica Semi-Maratonului, Cursei de 10 km Volkswagen, Stafetelor Vodafone, Cursei Populare Mega Image, iar in octombrie evident, si cursei de 42 km.
Printre Ambasadorii editiei de anul acesta al OPBHM se numara actorul si regizorul Dan Puric, Calin Goia (Voltaj), Dan Helciug, Stefan Stan, campioanele olimpice Andreea Raducan, Doina Ignat, Viorica Susanu si Georgeta Andrunache, dar si realizatorii si prezentatorii TV Sonia Argint Ionescu (TVR), Daniel Osmanovici (Antena Group), Liza si Mircea (VJ la Utv) si OanaTache (Pro TV).

Bucurestii, de 7 ani in circuitul international al maratoanelor

Incepand cu anul 2008, Capitala a fost inclusa oficial in circuitul international al maratoanelor, alaturandu-se, astfel, celorlalte metropole europene care gazduiesc astfel de competitii. In 2014, au avut loc editia a III-a a Petrom Bucharest International Half Marathon si a VII-a editie a Raiffeisen Bank Bucharest International Marathon. Ambele competitii sunt acreditate si inscrise in calendarul international al AIMS (Asociatia Internationala a Maratoanelor si Semi-maratoanelor). PIBHM & RBBIM sunt competitii internationale ce includ atat probele clasice de maraton de 42,195 de km, semi-maraton 21,095 km, stafeta 4×10,548 km, cat si cursa populara de 3 km, cursa copiilor de 1 km si proba scaunelor cu rotile destinata persoanelor cu dizabilitati.

Sports in Romania – the Link between brands, companies and sports

Astfel s-a intitulat raportul de cercetare al Quantix Marketing Insights in care au fost analizate perceptiile si comportamentele romanilor legate de sport precum si implicarea companiilor in sustinerea fenomenului sportiv. Studiul face o diagnoza asupra perceptiilor si comportamentelor romanilor legate de sport, precum si perceptiile romanilor despre companiile care se asociaza cu fenomenul sportiv. 63% dintre romanii cu studii superioare parctica sportul, in timp ce doar 39% dintre cei cu studii elementare aloca timp acestei activitati. 69% dintre barbatii romani si 45% dintre romance fac sport in mod regulat – a declarat Cornelia Nenciu, senior market research consultant, Quantix Marketing Consulting.
La inceputul anului 2015, in cadrul unui workshop de comunicare, realizat cu sprijinul Integrated Consulted Group, Asociatia Bucharest Running Club si-a definit viziunea, strategia si obiectivele pentru urmatorii 3 ani. Noi credem intr-un stil de viata sanatos, in nevoia oamenilor de a-si depasi limitele pe toate planurile si in dorinta lor de a-si creste capacitatea fizica, psihica, intelectuala, emotionala. ABRC construieste o comunitate de oameni sanatosi, pozitivi, responsabili, cu spirit civic, care fac sport in aer liber si voluntariat – a declarat Valeria Van Groningen, presedinte ABRC.
Pentru a sprijini mass-media in preluarea stirilor de la OPBHM si RBBM in timp real, din acest an, ABRC va amenaja un studio in Piata Constitutiei din care se va comenta in direct ceea ce se intampla la evenimente. Imaginile vor fi transmise prin live streaming pe site-urile ABRC si pe paginile de Facebook. ABRC isi doreste ca zilele competitiilor de alergare sa devina un prilej de sarbatoare a orasului. Pe traseu vor avea loc concerte, inclusiv sustinute de artisti de la Vocea Romaniei, reprezentatii teatrale, dans.
Multe vedete vor fi Ambasadori sau promotori ai acestor competitii, la acest eveniment fiind prezenti Andreea Raducan, campioana olimpica la gimnastica, reprezentanta a Fundatiei Olimpice Romane, Stefan Stan (castigatorul concursului Vocea Romaniei), prezentatorii TV Daniel Osmanovici si Oana Tache s.a.
Partenerii institutionali pentru ambele evenimente sunt Federatia Romana de Atletism, Primaria Municipiului Bucuresti, Ministerul Tineretului si Sportului, Comitetul Olimpic si Sportiv Roman.
Cauzele sociale sustinute de ABRC sunt Hope and Homes for Children, HOSPICE Casa Sperantei, Fundatia Olimpica Romana, WWF-Team Panda Romania, Light into Europe, United Way, Viitor Plus, Little People, Asociatia pentru Interventie Terapeutica in Autism (A.I.T.A.), SOS Infertilitatea, Fundatia Star Storage, Organizatia Suedeza pentru Ajutor Umanitar Individual, Hand 2 Hand, Concordia, Fundatia pentru Dezvoltarea Popoarelor, Fundatia Ajungem Mari.
Pe langa cele doua mari evenimente, Asociatia Bucharest Running Club va sprijini in acest an organizarea crosului caridabil Race for the cure al Fundatiei Renasterea, care se va desfasura in data de 7 iunie 2015.
Realizator: Oana Georgescu