Statiunea Belek frumoasa Antaliei

Avand de la bun inceput atu-ul frumusetii naturale, Belek a fost declarata in anul 1984 regiune turistica si numita "Centrul Turistic Belek", devenind ceea ce este astazi – un loc asemuit cu Paradisul pe pamant. Aceasta exista acum gratie colaborarii dintre Belek Tourism Investors Association si Ministerul Turismului din Turcia, si se afla mereu in competitie (una constructiva) cu alte regiuni turistice celebre – Kemer, Alanya, Lara si Side.

Situat la 30 de km de Antalya, regiunea care cuprinde si orasul Belek, este o destinatie speciala de vacanta, unde amestecul intre vestigiile istorice, plajele largi, insorite, cu nisip fin si auriu, peisajul montan din vecinatate, padurile de pini, Meditearana si mai ales luxul, o fac irezistibila. Una dintre atractii o reprezinta cele 6 superbe terenuri de golf, pentru turisti, dar si pentru profesionisti, unde se defasoara anual si competitii internationale.

Aici poti sa practici si alte sporturi – surfing, ski nautic, rafting, sailing, alpinism, scuba-diving, trekking sau pur si simplu sa petreci in liniste cea mai relaxanta vacanta. Care are peste 30 de resort-uri „five-stars” exclusiviste, cu oferte de nerefuzat pentru turisti si ale caror manageri se intrec sa ii atraga pe acestia de fiecare data cu…altceva. De pilda, in Teatrul de Vara de 1.500 de locuri al Gloria Serenity Resort, au loc in fiecare seara reprezentatii cu spectacolele „Fire of Anatolya”, „Troya”, „Circ Chinezesc”, „Tango”, cu musicaluri celebre sau concerte. Si, ca sa iasa cumva din…rand, acestia au decis sa invite in sezonul estival (mai-septembrie) pe cativa dintre cei mai faimosi bucatari cotati cu 2 si 3 stele Michelin in cadrul proiectului „Michelin Star Chefs”.

Pentru a te delecta cu rafinamentele gastronomice pregatite special de aceste veritabile vedete internationale, trebuie sa-ti rezervi loc cu o saptamana inainte si sa platesti, desi sistemul ultra all-inclusive al hotelului iti ofera dimineata, la pranz si seara preparate culinare ale tuturor bucatariilor internationale carora nu le poti rezista. Si asa se explica inca odata – daca mai era nevoie, succesul si notorietatea turismului din Turcia, dar si tot ceea inseamna concurenta constructiva in beneficiul tuturor.

Text si foto: Oana Georgescu