Succes al Operei Comice la Nurnberg – 2011

Artistii OPEREI COMICE din Bucuresti au fost distinsi cu PREMIUL DE EXCELENTA NÜRNBERG pentru reprezentatia REGAL DE VARA sustinuta cu ocazia FESTIVALULUI ROMANIEI – ROMANIMA de la Nürnberg, Germania.

Artistii OPEREI COMICE din Bucuresti, alaturi de invitata lor speciala, marea actrita STELA POPESCU, au efectuat un turneu in Germania. Trupa a fost pentru al doilea an consecutiv invitata de onoare a comunitatii romane din Nürnberg, Germania. In cadrul FESTIVALULUI ROMANESC de la NÜRNBERG organizat de Deutsch-Rumänischer Kulturverein ROMANIMA (Doina si Vasile Dolbea) a fost prezentat in premiera spectacolul Regal de Vara – un mozaic muzical coregrafic, cu slagare romanesti si internationale, cu arii de opera, cantonete si dansuri incendiare.

Pentru succesul extraordinar de care s-a bucurat bine-cunoscuta trupa de artisti, organizatorii i-au rasplatit cu MARELE PREMIU (PREMIUL DE EXCELENTA) NÜRNBERG al festivalului, iar tinerilor solisti Roberta Enisor si Bogdan Serban le-au acordat DIPLOME DE EXCELENTA. Astfel, panoplia cu premii si trofee ale institutiei culturale care isi are sediul in cladirea fostului Teatru Giulesti s-a imbogatit, ajungandu-se la 15 premii internationale si 19 premii nationale. Anul trecut, artistii OPEREI COMICE au prezentat la Nürnberg spectacolul Primavara Magnoliilor si musicalul Coana Chirita (dupa Chirita in Provincie de V. Alecsandri, muzica Al. Flechtenmacher, regia lui Cristian Mihailescu) cu STELA POPESCU in rolul principal, fiind rasplatiti cu PREMIUL BRAVISSIMO, iar marea actrita a fost desemnata cetatean de onoare al orasului.

Trebuie remarcat si faptul ca, la finalul actualei stagiuni a Operei Comice pentru Copii, actrita distinsa recent cu PREMIUL DE EXCELENTA pentru intreaga activitate la Festivalul National de Comedie – festCO 2011 a mai marcat o… premiera: debutul ca regizor al musicalului Scufita Rosie de ROMAN VLAD, adaptare dupa Fratii Grimm, cu Roberta Enisor in rolul principal.

Oana Georgescu