Tonica si Farmacia Ta

Trustul de Presa GALENUS a organizat la inceputul lunii iunie un workshop cu scopul de a le invata pe doamnele si domnisoarele invitate – cititoare fidele ale revistelor “TONICA” si “FARMACIA TA”, cum sa se pregateasca pentru vara care se apropie. Intalnirea a avut loc intr-un spatiu neconventional - restaurantul “Special Steaks House” din incinta mall-ului AFI Palace Cotroceni.

Sosirea sezonului estival si mai ales canicula ce ameninta sa puna stapanire pe vara 2010, trebuie sa le determine pe femei sa acorde o mai mare atentie ingrijirii tenului si pielii expuse cu voie sau fara voie la radiatiile solare.

Dr.Oana Spanu (Centrul Medical ANAIS) si Cristina Barsan, make-up artist au avut ocazia sa le dea cateva sfaturi cititoarelor despre ingrijirea tenului si make-up. “In sezonul cald, tenul devine mai gras, mai lucios si apar comedoamele si acneea. De aceea trebuie sa alegem produse de ingrijire cutanata, pentru tenul gras si mixt fiind recomandate cremele hidratante non-grase si demachiantul fara alcool. Pentru ca produsele care contin alcool pot provoca alergii cutanate prin expunerea la soare” – a spus medical dermatolog Oana Spanu.

Cititoarele au mai aflat si ca pot aparea modificari la nivelul celulelor epiteliale, iar prin expunerea repetata la soare, fara protectie, exista riscul aparitiei melanoamelor. Astfel este necesara utilizarea unor creme de fotoprotectie care trebuie aplicate cu cel putin 20 de minute inainte de expunerea la soare, iar persoanele cu ten deschis trebuie sa foloseasca emulsii cu factor de protectie 50.

Workshop-ul a continuat cu o sedinta de machiaj sustinuta de make-up artistul Cristina Barsan, care le-a invatat pe invitate sa-si faca un machiaj de zi, de vara. “Secretul unui machiaj reusit este realizarea unei baze corecte, astfel ca trebuie folosit un fond de ten cu 50% apa, anticearcan si pudra minerala. Fondul de ten se aplica prin miscari circulare de la conturul fetei catre exterior, usor estimpat catre maxilar. Anticearcanul se aplica cu buretele, cu degetul sau cu pensula, iar culoarea lui trebuie sa fie complementara cu a cearcanelor pentru ale estompa.

Pudra minerala trebuie sa fie aplicata in cantitati cat mai mici” – a spus aceasta in timp ce o machia pe una dintre cititoare. Un alt pas urmat de make-up artistul Cristina Barsan a constat in remodelarea sprancenelor. “Modelul” era avantajat de forma pe rotund a sprancenelor, de aceea, pentru a i se accentua aceasta forma s-a folosit un gel waterproof pentru remodelarea sprancenelor.

In ceea ce priveste culoarea sprancenelor, aceasta trebuie sa fie cu doua tonuri mai inchisa decat culoarea parului. Vara aceasta se poarta sprancenele naturale, foarte putin pensate dar ingrijite. Urmatorul pas a fost aplicarea unui fard luminos pe pometi si a fardului de ochi. Au fost folosite doua texturi de fard – unul mat si unul sidefat. In plus, s-a aplicat un fond luminos in coltul intern al ochiului si in cel mai ridicat punct al arcadei.

Cititoarele au fost sfatuite sa foloseasca mai mult fardurile mate, decat cele sidefate pentru ca se lucreaza mai usor cu ele. Pentru a accentua ochii s-a folosit un machiaj in degrade obtinut cu ajutorul unui fond de ten gras pe pleoapa mobila, folosit ca baza pentru a intensifica nuanta. La final au fost folosite un blush roz, un eyeliner pe baza de apa, un rimel si gene false. Pentru buze a fost folosit un gloss fara contur cu creion, pentzru ca important este sa hidratam buzele, nu sa le accentuam cu ajutorul culorii.

Evenimentul s-a incheiat cu o prezentare de produse de make-up si protectie solara sustinuta de sponsorii evenimentului “Iwostin” si “Oriflame”. Reprezentanta “Iwostin”, Dana Pocarascu, a prezentat gama de produse cosmetice de protectie solara “Solecrin”, iar Florina Serban, reprezentanta “Oriflame”, ne-a vorbit despre cel mai recent rimel lansat pe piata de sub numele “Oriflame Endless Lash Mascara”.

Evenimentele Trustului de Presa GALENUS se organizeaza lunar si sunt menite sa creeze o legatura intre revistele trustului, medicii specialisti si cititorii fideli.

Pentru informatii suplimentare si pentru a participa la urmatorul eveniment nu ezitati sa ne contactati la adresa de email: [email protected] sau la numarul de telefon 0745.777.095 (persoana de contact Claudia Doanta, Specialist Relatii Publice).

Oana Georgescu.