Vlad Mirita sustine campania Romania, tara inimilor mari

Unul dintre putinii cantareti romani de crossover, Vlad Mirita are mai degraba aerul unui pop star decat sobrietatea unui tenor.

La indemnul mamei sale, care i-a recunoscut talentul inca din copilarie, s-a inscris la cursurile de canto clasic ale Scolii de Arte “Octav Enigarescu” din orasul sau natal, Targoviste. In anul 2002 bunul sau prieten Adrian Mocanu compune o piesa cu care ii propune sa participe la festivalul Mamaia. In acea vara, Vlad castiga locul 1 la sectiunea debutanti si astfel isi incepe cariera in lumea muzicii usoare si devine primul artist roman care a abordat stilul crossover sau pop-opera. Pentru Asociatia caritabila care ii poarta numele, Vlad a sustinut numeroase proiecte. Intre acestea, seria de concerte “Asculta, Simte, DescOPERA!” materializarea unei idei mai vechi a lui Vlad si a dirijorului Daniel Jinga, concerte care s-au bucurat de un mare succes. Invitat de Angela Gheorghiu, a cantat alaturi de aceasta in Concertele de Gala (Sankt Petersburg, Torre del Lago, Cortona, Zilele Bucurestiului 2009). A reprezentat Romania la concurusul Eurovision, in 2008, alaturi de Nico. A interpretat rolul Don Jose din Tragedia lui Carmen, in regia lui Ion Caramitru.A primit Premiul Teatrului de Opera din Viena (Musiktheater Wien Prize) acordat de Ioan Holender (2006). Din acelasi an, devine solist al Operei Nationale din Bucuresti .

Lui Vlad Mirita ii plac enorm cursele de raliu la care intentioneaza chiar sa participe intr-o zi. Iubeste animalele, in special cainii si caii. Are 4 caini, ultima achizitie fiind un superb exemplar Akita Inu. Si viseaza la propriul cal. Un cal din rasa Friesian, cunoscut ca descendent al vechilor Cai de Padure din Europa. Se spune ca acesti cai i-au purtat in cruciade pe cavalerii fresieni si gemani timp de o mie de ani si s-au sacrificat alaturi de ei.

Alatura-te vedetelor care sustin campania “Romania, tara
inimilor mari”!
Scrie-ne pe adresa [email protected] si spune-ne de ce iubesti
Romania.

Da like pe facebook
Ne gasesti si pe Youtube .