#Stela Enache, Ani de muzica 

Stela Enache, îndrăgită interpretă de muzică ușoară românească, și-a deschis inima și ne-a vorbit despre izolarea care a ținut-o și pe ea în casă.

Și-a păstrat optimismul și spiritul puternic care au ajutat-o mereu în momentele grele. A navigat printre amintiri și și-a privit trecutul în față. A retrăit momentele importante, poate chiar dureroase și le-a spus la revedere. Și-a curățat casa și inima. S-a întors către sine și a reflectat la viață. A găsit în interiorul ființei susținere și motivație să se bucure de fiecare moment trecător.

Și a mai găsit ceva în perioada izolării. Mulți prieteni virtuali. Susținere și emoție. Oameni care îi cunosc melodiile, care o iubesc și îi iubesc muzica. Reascultând melodiile, reamintindu-și momente din carieră, a trecut la treabă și și-a făcut un canal pe youtube, Stela Enache Oficial.

Și-a postat melodiile și a început chiar să creeze clipuri din imagini și fotografii din cuferele cu amintiri. O muncă plăcută care i-a oferit satisfacții, a ținut-o departe de gânduri negre și de îngrijorări peste măsură și i-a permis să ia pulsul inimilor celor care încă îi ascultă muzica. Diminețile albastre, Miracolul iubirii, chiar și intens popularizata Ani de liceu, au readus dorul de viață și de iubire în inimile fanilor virtuali.

Și noi am redescoperit aceste poeme cântate, melodii pe care le fredonam în copilărie, care ne-au umplut mintea de întrebări și inimile de dor. Și am înțeles că le iubim și astăzi, regăsind în ele elemente valoroase, pe care alte ritmuri moderne nu reușesc să le mai contureze.

Dorul, poezia inimilor, iubirea, miraculosul din viețile noastre, diminețile și gândul la cineva drag, trecerea timpului, dar și ritmul încetinel al muzicii ne-au făcut și pe noi să visăm la un alt timp, când omenii vor ști să prețuiască mai bine viața și să iubească fiecare clipă, cât de grea și fiecare întâlnire și să-și asculte inima.

Are nevoie omul de iubire

Cum are și de pâine-n fiecare zi….( Ca soarele, ca floarea, 1987)

Text: Mihaela Moldoveanu