…este locul in care emotiile vibreaza prin creatiile expuse, locul in care crampeie din sufletul nostru se materializeaza in arta decorativa, vesminte frumoase si bijuterii delicate.
…este locul cu usi deschise in care vin prietenii.
…este o oaza de frumos, de liniste, de sensibilitate si de pace sufleteasca in mijlocul unui oras care pulseaza de viata.
…este un spatiu al indraznelii, dar si al cuminteniei, al incercarii si experimentului, dar si al reusitei. Este un spatiu al cautarii si al implinirii. Este un spatiu al iubirii, al iubirii de frumos, de oameni, al iubirii de iubire.
Creatoare de frumos, reuniti prin emotie, sensibilitate si pasiune
Atelierul cu alint s-a plamadit natural, treptat, prin timpul petrecut impreuna discutand, glumind si lucrand la creatiile noastre. S-a consacrat in inimile prietenilor care ii calca pragul. Traieste prin bucuria pe care o simt lucrand si expunand in fata cautatorilor de frumos si sensibilitate – spunea designerul de bijuterii Alina Predoiu. De Sarbatori, in Atelierul cu alint si-au expus creatiile Sandra Galan (couture romanesc), Kristina Dragomir (creator de palarii), Andreea Banita, maitre fleuriste, Raluca Jurcovan, regizor de film si televiziune, fotograf si pictor de icoane, pictorita Cristina Frentiu Socolescu si nu in ultimul rand, Alina Predoiu, creatoarea bijuteriilor cu…alint.
Am plecat in aceasta calatorie, cu gandul de a face haina pietrelor ca sa-i imbrace sufletul, sa te poarte in timp ca-ntr-o poveste, sa le adulmeci parfumul, sa-ti mangaie chipul si sa te alinte in fiece zi – spunea Alina Predoiu. Alintul este parte din numele meu, parte din viata mea de cand ma stiu, de cand am invatat sa privesc lumea care ma cuprinde. Este ceea ce primesc de la cei dragi si ceea ce vreau sa daruiesc la randu-mi. Ce ma inspira? Emotiile, impresiile nascute din firescul unei zile, unui anotimp sau unei amintiri, trairile intense care au venit spre mine, reflexiile sufletului meu in anumite momente. Asa am ales sa comunic, sa ma… citeasca lumea. Apoi, dintotdeauna m-au fascinat pietrele si am incercat, la inceput mai timid, dar acum din ce in ce mai temeinic, sa le descopar…
De la pictura pe icoane, la design floral, palarii exclusiviste si couture romanesc
Fiecare icoana pe care o pictez exista intotdeauna o raza de soare si eu adaug o frantura din sufletul meu, aur si multa culoare. Sunt onorata sa duc mai departe mestesugul iconaritului, aceasta arta taraneasca naiva, lasata mostenire noua, tuturor, de catre talentatul taran roman de altadata – marturisea Raluca Jurcovan, regizoare de film si tv, fotograf, dar de data aceasta in postura pictorului de icoane.
Andreea Banita este creatoarea atelierului de creatie florala haute-couture ce-i poarta numele. Un atelier unde se face design floral exclusivist, unic, chic si surprinzator. A studiat ateliere florale de referinta din Londra si Paris, sub indrumarea unor mari maestri florali. Are deja renume si notorietate in Romania si nu numai. Creatiile sale se disting prin rafinament, originalitate, inovatie, iar aranjamentele florale se diferentiaza prin texturi aparte, armonie a culorilor si a proportiilor, reusind sa transmita caldura, emotie, stari de bine si de incantare.
Palariile Kristinei Dragomir sunt vedete printre iubitorii de accesorii non-conformiste si nu numai. Creatiile ii sunt apreciate atat in Romania, cat si in magazine renumite din Europa si din Asia, precum concept-store-ul parizian L’Eclaireur sau reteaua Beams International din Japonia. Kristina Dragomir, furnizor oficial al Casei Regale, considera ca palaria decoreaza sufletul, nu doar capul.
Aleg sa lucrez intr-o tehica proprie folosind linere, markere permanente de design si de vopsea, pentru a crea o arta abstracta, fractalica, aproape digitala, cu accente de geometrie sacra care sa vorbeasca despre spiritualitate. Acea spiritualitate simpla si curata care sta la baza vietii, spunea pictorita Cristina Frentiu Socolescu care a expus in Atelierul cu alint..
Sandra Galan este un designer avangardist recunoscut pentru piesele inovative si extravagante. Stilul sau definit de combinatii ingenioase de tesaturi si texturi opulente, volume sculpturale supradimensionate si deconstructii atipice. Sandra Galan propune si de data aceasta o intoarcere la origini, la valorile noastre cele mai personale, la traditiile care ne definesc. Astfel, colectia sa unicat, intitulata simbolic Heritage, se bazeaza pe reintegrarea si adaptarea la moda contemporana a tesaturilor traditionale romanesti vintage. Amplasandu-le intr-un context modern, creatoarea dovedeste ca aceste tesaturi manuale, obiecte de arta in sine, nu au varsta si nici corespondent pe glob. Aceste comori brodate manual cu fir de aur si argint la sfarsitul secolului XIX sunt evidentiate de siluete feminine compuse din volumetrii fluide si drapaje misterioase – a tinut ea sa puncteze atractivitatea unei colectii cu adevarat unice.
Acest material va este oferit de Catena.
Realizator: Oana Georgescu