Anotimpuri by Liza Panait

In superbul decor al Palatului Bragadiru a avut loc un veritabil regal de moda semnat Liza Panait, la ceas aniversar. Cei 25 de ani de activitate ai Casei Vili au fost omagiati asa cum se cuvine si cum merita creatoarea prin prezentarea a 4 colectii intr-una singura, in prezenta a peste 500 de invitati.

Patru colectii si patru mirese pentru patru Anotimpuri…

Astfel s-a intitulat colectia aniversara a Lizei Panait care a tinut sa sarbatoreasca prin patru colectii (Primavara, Vara, Toamna, Iarna…) un parcurs impresionant in cei 25 de ani in care nu a lipsit niciodata din lumea modei si in care si-a prezentat de doua ori pe ani colectii spectaculoase, memorabile, unice si irepetabile. Si tot 25 de ani se implinesc de cand cei doi fondatori (Viorel si Liza Panait) s-au casatorit (in 1991), copiii facand de mult parte din echipa. Liza avea doi copii, pe Nicoleta si pe Alexandru, Viorel o fetita, pe Anita. Iar in 1997 s-a nascut Maria, fetita care avea sa defileze pe podium pentru prima data la doi ani si jumatate (atunci, de emotii a izbucnit in plans)… Model si actrita, Maria Panait a fost acum mireasa Verii, Anita lucreaza in presa, iar Nicoleta si Alexandru sunt mereu alaturi de mama lor si sustin toate proiectele Casei Vili.
Dupa discursul – surpriza al directoarei ONB, Beatrice Rancea care a invitat-o pe scena in aplauzele tuturor pe creatoare si proiectia unui film remember (pregatit tot in secret) care a surprins imagini emotionante din prezentarile de moda ale Lizei Panait de-a lungul timpului, dar si din vacantele petrecute alaturi de familie, colectia Anotimpuri a fost prezentata in patru episoade distincte. Cate unul pentru fiecare anotimp, precedat de momente de balet sustinute de balerine ale Operei Nationale Bucuresti (coregrafie Roxana Colceag) pe muzica lui Antonio Vivaldi. Fiecare anotimp a avut mireasa lui. Astfel, mireasa primaverii a fost Andra Seiluc (a purtat o rochie diafana, cu flori de cires brodate manual), a verii, Maria Panait (o rochie verde metalizat cu imprimeuri de flori pictate manual), a toamnei, actrita Manuela Harabor (o rochie aramie din piele ecologica, cu aplicatii din frunze pictate manual) si a iernii, Nicoleta Luciu, cu o superba rochie alba, tricotata cu aplicatii stralucitoare aurii si argintii.
Vedetele colectiei au fost catifeaua, neagra si verde inchis, pielea ecologica, voalul, matasea, tulul dantelat, triplul voal gofrat, bumbacul, broderiile si aplicatiile pe material, imprimeruile si florile pictate manual, paietele multicolore si accesoriile inconfundabile marca Liza Panait (genti, posete, plicuri si bijuterii supradimensionate, margini din blanita si franjuri din matase), toate realizate in atelierele sale de creatie. Machiajul a fost realizat de Jeana Ceban, Andreea Tudor si Make-up Artistry, iar hair-styling-ul de Helen Studio by Elena Oseaca.
Printre invitati s-au numarat Rodica Mandache, Monica Anghel, Mirabela Dauer, Alina si Gabriel Cotabita, Ovidiu Lipan Tandarica, Eli Laslean, Liana Stanciu s.a
Am dorit sa fie o seara de suflet si sa multumesc astfel tuturor acelora care mi-au fost alaturi in toti acesti ani si care au crezut in mine si in echipa mea de la bun inceput! Colectia Anotimpuri este o declaratie de dragoste adresata tuturor femeilor din Romania, indiferent de varsta, de aspect sau preocupari! Asa cum au fost toate colectiile mele – a spus Liza Panait.
Realizator: Oana Georgescu
Foto: Sebastian Oros